Tenis

Karlo može i kad je "živo"

Ivor Krapac • petak, 19.09.2008.
Karlo može i kad je "živo"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska je napravila i drugi korak prema pobjedi nad Brazilom i povratku u Svjetsku skupinu Davis Cupa. Kao i Mario Ančić na otvaranju susreta, i Ivo Karlović slavio je u tri seta, a pobjeda nad Thiagom Alvesom bila mu je prva u singlu u "živim" mečevima u Davis Cupu...

Ivo Karlović, do danas na 0-3 u mečevima od značaja u singlu u Davis Cupu, više nije praznih ruku u ovom natjecanju. Prvu "živu" pobjedu proslavio je sa 7:6(5), 7:6(3) i 7:5 protiv Thiaga Alvesa, koji je odigrao dobro i jako namučio prvog hrvatskog reketa, možda i više nego je sam očekivao, no kad se odlučivalo ipak nije bio dovoljno dobar.

Tenis je, sto puta dokazano, jednostavno takav. Nije važno koliko poena dobiješ, već koje dobiješ - 26-godišnji Brazilac je, primjerice, protiv servisa ukupno osvojio pet poena više nego Ivo (30 - 25), do za njega kobnog gubitka servisa u 12. gemu trećeg seta imao je i jedine tri break-lopte u meču, da bi na koncu ostao bez ičega.

Vezane vijesti

U prvom setu Karlo je opasno živio u nekoliko servis-gemova, osobito kod 2:2, kad je odličnim serviranjem okrenuo 15:40. No, u tie-breaku je živio još opasnije. Alves je s dva mini-breaka otišao do 4:1 i dva servisa, propustio sve, novim mini-breakom poveo s 5:4, ispustio i to i na koncu ostao na pet poena u tie-breaku, s Karlovićevom proslavom osvajanja prvog seta.

U drugoj dionici nije bilo break-lopti na bilo kojoj strani, a Ivo je u novom tie-breaku bio puno uvjerljiviji nego u prvom, prošavši s brzih i glatkih 7:3.

Treći set riješen je već spomenutim breakom prvog hrvatskog reketa u 12. gemu, a prije toga je svoju priliku imao i Brazilac, ako se uopće može govoriti o nekoj većoj prilici. Ivo je asom spasio break-loptu kod 3:3.

I tako, uz ukupno 29 asova i zaista jako dobrih 71 % ubačenog prvog servisa hrvatskog broja jedan, došli smo do 2-0 i samo bod do ukupne pobjede. Prva "meč-lopta" je u subotnjim parovima, u kojima je Goran Prpić na ždrijebu nominirao Lovra Zovka i Roka Karanušića, dok gostujući izbornik Francisco Costa nije ni morao puno birati, Andre Sa i Marcelo Melo nameću se samo po sebi.

Parovi počinju u 15 sati, nadajmo se s više potpore s tribina nego danas, kad je na meču Marija Ančića bilo oko 2.000 ljudi, a na Karloviću i Alvesu još i manje...

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu, Hrvatska - Brazil 2-0:
Karlović (Hrvatska) - Alves (Brazil) 7:6(5), 7:6(3), 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!