Tenis

"Nećemo biti euforični"

Sanja Čalić • petak, 19.09.2008.
"Nećemo biti euforični"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon prvog dana Davis Cup susreta u Zadru Hrvatska je povela rezultatom 2:0, čime je vrlo zadovoljan izbornik Prpić, a unatoč porazima, zadovoljstvo su iskazali i u brazilskim redovima…

Drugi bod Hrvatskoj donio je bez izgubljenog seta Ivo Karlović: "Težak je bio meč, igrali smo odlično, opušteno. Malo mi je bilo teško reternirati, ali znao sam nakon prvog tie – breaka da će u odlučujućim trenucima biti dobro. Još nisam dosad pobijedio važan meč u Davis Cupu i ovo mi je sad izvanredno iskustvo," kratak je u svom komentaru bio naš reprezentativac.

Izbornik Prpić bio je iznimno zadovoljan rezultatom, no upozorio je kako momčad neće upasti u euforiju, te da još moraju osvojiti treći bod kako bi dobro obavili posao: "Nadao sam se i očekivao ovo, kućica se gradi, ali još krov fali. Nećemo se zadovoljiti samo ovim i nećemo biti euforični, zadovoljni jesmo, imamo rezultat koji nam odgovara. Trebamo dobiti i treći bod da možemo reći da smo napravili dobar posao."

Nadodao je naš izbornik kako još uvijek ne zna tko će od igrača sutra zaigrati u parovima, napomenuvši samo da je velika vjerojatnost kako jedan od njih neće biti Roko Karanušić. Istaknuo je i žaljenje zbog malog broja gledatelja u dvorani: "Htjeli smo osjetiti djelić atmosfere koji su osjetili rukometaši, ono je bilo vrlo dojmljivo i impresivno. Malo smo žalosni zbog toga, ali vodimo 2:0 i to nam je trenutno najbitnije."

Izbornik brazilske reprezentacije Francisco Costa, unatoč tome što su njegovi igrači pretrpjeli poraze, nije bio razočaran: "Izgubili smo šest setova, četiri u tie – breaku, pa ne mogu reći da nismo dobro igrali. Mislim da su dečki odigrali sjajan tenis dana, imali su malo mečeva na ovakvoj podlozi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!