Tenis

Karlović i Zovko love Svjetsku

Ivor Krapac • subota, 20.09.2008.
Karlović i Zovko love Svjetsku
Foto: Kristijan Komarica

Goran Prpić odlučio je tko će zaigrati za Hrvatsku u meču parova u susretu s Brazilcima u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Na teren će jučer uspješni Ivo Karlović, a u akciji će biti i Lovro Zovko, čiji je nastup bio upitan zbog problema s vratom...

Nakon što je po završetku prvog dana najavio da će promijeniti najavljenu kombinaciju Lovro Zovko/Roko Karanušić, izbornik Prpić je kao zamjenu za Karanušića odredio Ivu Karlovića, koji je u petak protiv Thiaga Alvesa proslavio svoju prvu pobjedu u "živim" mečevima u singlu u Davis Cupu.

S obzirom da je Karlo nakon pobjede kazao da se osjeća spremno i za subotnji nastup, Prpićeva odluka bila je očekivana. Karlović i Zovko ipak su najuigranija kombinacija koju može poslati na teren, no tek što je odluka bila obznanjena, došlo je pod znak pitanja hoće li Zovko moći zaigrati.

Lovro se našao pod upitnikom zbog ukočenog vrata, a konačna odluka o njegovom statusu donesena je tek naknadno - ipak će biti na terenu.

Karlović i Zovko će, tako, krenuti u lov na treći bod i povratak u Svjetsku skupinu u 15 sati protiv gostujućeg para Marcelo Melo/Andre Sa.

Zadarski nastup Karla i Lovra bit će njihov prvi zajednički u Davis Cupu, no na turnirima su već igrali dosta puta, triput ove sezone, uz poraze u prvom kolu Marseillea i nedavnog New Havena i dolazak do četvrtfinala PBZ Zagreb Indoorsa. Na zagrebačkom dvoranskom turniru ubilježili su i svoj najveći dosadašnji uspjeh, polufinale iz 2006. godine.

Što se tiče mečeva u paru u Davis Cupu, Karlović ih ima tri (omjer 2-1), a Zovko pet (1-4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!