Tenis

Prpić: "Odlučivale su nijanse"

Sanja Čalić • subota, 20.09.2008.
Prpić: "Odlučivale su nijanse"
Foto: Kristijan Komarica

Iako Hrvatska nije drugog dana Davis Cupa susreta uspjela doći do trećeg boda u susretu parova, izbornik i reprezentativci nisu bili previše razočarani, dok su se u brazilskim redovima složili kako je meč bio iznimno težak...

Najjačom karikom brazilske reprezentacije proglašen je upravo njihov par Melo / Sa, no velikim otporom koji su mu naši igrači pružali, uzevši u obzir sve poteškoće koje su ih pratile uoči početka dvoboja, nezadovoljan nije mogao biti naš izbornik Goran Prpić: "Oni su danas pokazali koliko su uigrani, kad su servirali na Ivinu stranu imali su jako velik postotak prvog servisa. Jako sam zadovoljan kako su naši igrači odigrali, pogotovo Lovro Zovko koji se u kratkom vremenu jako dobro spremio. Odlučivale su nijanse, poen – dva…"

Iskoristio je Prpić ponovno priliku da zadarsku publiku pozove u što većem broju kako bi im dala potrebnu podršku, istaknuvši kako i dalje vjeruje da je naša reprezentacija favorit: "Još treba dobiti taj jedan bod, favoriti smo i kvaliteta je na našoj strani, igramo doma i podloga je naš odabir."

Lovro Zovko imao je uoči početka meča problema s ukočenim vratom, no kako je i sam istaknuo, medicinska je služba brzo intervenirala i omogućila mu da igra. Složio se s izbornikom kako je vrlo malo nedostajalo da upišu Hrvatskoj i treći bod: "Odlučivale su nijanse, par lopti koje su mogle otići i na jednu i na drugu stranu. Mislim da smo odigrali jako kvalitetan meč, oni su jako uigrani, točno se zna gdje tko stoji i nama je malo falilo da ih dobijemo."

Sutrašnji dan otvara Ivo Karlović protiv prvog brazilskog reketa Thomaza Bellucija: "On je ljevak, ima neugodan servis, ali igrao sam protiv njega u Cincinnatiju i uspio sam ga breaknuti," ukratko je naš reprezentativac prokomentirao svog sutrašnjeg protivnika.

Brazilski izbornik Francisco Costa istaknuo je da su naši reprezentativci odigrali jako dobro, no smatra da su njegovi igrači od prvog poena bili bolji i da su zaslužili pobjedu. Naglasio je i kako će sutra od prvog poena igrati na pobjedu: "Nismo ovdje došli samo gledati kako su Hrvati dobri, pokazali smo da svaki meč igramo na pobjedu i sutra ćemo isto tako igrati od prvog poena."

Andre Sa i Marcelo Melo složili su se da su protiv Hrvata morali odigrati svoj najbolji tenis kako bi pobijedili. "U Davis Cupu je uvijek teško i stresno, sva četvorica smo bili jako dobri, zato je i odlučivao peti set, a mi smo bili dovoljno sretni da osvojimo peti set," zaključio je Sa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!