Tenis

"Nastavak može biti samo bolji"

Sanja Čalić • nedjelja, 21.09.2008.
"Nastavak može biti samo bolji"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon Davis Cup vikenda u Zadru u kojem su izborili povratak u Svjetsku skupinu, izbornik Prpić i Roko Karanušić složili su se da je dvoboj protiv Brazila bio itekako iscrpljujuć…

Iako je brazilska reprezentacija osvojila tek jedan meč protiv naših igrača, izbornik Goran Prpić istaknuo je kako dvoboj nije nimalo bio jednostavan: "Mogu reći da sam prazan i umoran, bilo je jako teško. Imao sam osjećaj u svakom trenutku da je bilo tko popustio ili imao rupu u meču, da se moglo okrenuti na drugu stranu. Od 11 tie – breakova mi smo dobili deset, pobijedili smo 4:1, ali nije ni blizu bilo tako jednostavno."

Posljednji meč dana između Roka Karanušića i Thiaga Alvesa nije nosio veliku važnost za rezultat, no svojom je pobjedom naš reprezentativac dodatno poboljšao atmosferu u momčadi: "Moglo je biti jednostavnije, drago mi je da sam dobio, u svakom slučaju ljepše zvuči 4:1 nego 3:2. Svi smo umorni, prazni, težak je tjedan, ali imamo najbolju atmosferu od svih momčadi u Davis Cupu i vjerujem da nastavak može biti samo bolji."

Postojanje jako dobre atmosfere unutar momčadi potvrdio je i sam izbornik, naglasivši kako se Brazil pokazao jako teškim protivnikom: "Već neko vrijeme idemo prema naprijed u svemu, bila je prije dobra atmosfera, sad je još bolja. Pripazit će se da s nama ubuduće bude još jedan igrač u slučaju da nam se dese pehovi, nadam se da neće više. Mislim da su dečki dali svoj maksimum i to je bilo potrebno da se jaki Brazil dobije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!