Tenis

Rafina rapsodija za finale

Branimir Korać • nedjelja, 21.09.2008.
Rafina rapsodija za finale
Foto: EPA

Španjolska je prvi finalist Davis Cupa. Finale Španjolskoj osigurao je prvi reket svijeta Rafael Nadal koji je u četvrtom susretu "pomeo" Andyja Roddicka...

Andy Roddick nije imao baš nikakve šanse. Rafael Nadal odigrao je još jedan u nizu visokokvalitetnih mečeva i u tri seta je posve nadigrao Roddicka. Na zemljanoj podlozi, u Španjolskoj, realno, Roddick je otpisan i dosta prije početka meča.

U prvom setu neizvjesnost je trajala do 3:3. Tada Nadal dolazi do breaka i velike prednosti. Roddick je na servisu Nadala za set imao dvije break lopte, međutim, nije ih iskoristio i Nadal dolazi do prvog seta sa 6:44.

U drugom setu igralo se neravnopravno. Roddick je više bio nijemi promatrač onog što se događalo na terenu, nije došao niti do jednog gema, a u cijelom setu osvojio je tek devet poena od čega samo tri na svom servisu. Lakih i brzih 6:0 za Nadala.

Španjolska je tako došla na korak do finala, Nadalu je trebao još samo jedan set kako bi dovršio posao i nije odugovlačio. Odmah je poveo s 3:1 u trećem setu i rutinski dovršio posao osiguravši Španjolskoj finale Davis Cupa.

"Odigrao sam gotovo savršen meč. Sam sebe sam iznenadio nekim winnerima koje sa pogodio. Bilo je to blizu savršenstvu" priznao je prezadovoljni Nadal nakon meča.

Peti meč bio je tek odrađivanje posla. Feliciano Lopez zaigrao je protiv Sama Querreya i u dva tie-breaka donio Španjolskoj pobjedu 4:1.

Polufinale Davis Cupa:
Španjolska - SAD 4:1 (Nadal - Roddick 6:4, 6:0, 6:4, Lopez - Querrey 7:6, 7:6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!