Tenis

Britanci bez Svjetske skupine

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.09.2008.
Britanci bez Svjetske skupine
Foto: EPA

U kvalifikacijskim susretima za ulazak u Svjetsku skupinu nije bilo iznenađenja. Možda tek manje u dvoboju Velike Britanije i Austrije, ali to je više samo dokaz kako Andy Murray ne može doslovno sam vući reprezentaciju...

Čile - Australija

Kako se i očekivalo, Čileanci su završili posao protiv Australije već u četvrtom meču. Fernando Gonzalez bio je po očekivanju prejak za Chrisa Guccionea i svladao ga u tri seta. U prva dva seta pružio je Australac dobru igru, bio ravnopravan Gonzalezu, ali nijanse nisu bile na njegovoj strani. Posljednji meč igrali su Paul Capdeville i Carsten Ball, u odrađivanju posla uspješniji je bio Australac.

Čile - Australija 3:2: Fernando Gonzalez - Chris Guccione 7:6(3), 7:5, 6:3, Paul Capdeville - Carsten Ball 3:6, 6:7(3).

Velika Britanija - Austrija

Iako se igralo na travi, Britanci nisu uspjeli svladati Austriju. Andy Murray nije mogao sam, to se znalo i ranije, a obzirom da Austrija ima i vrlo dobar par, tim je posao po Britance bio teži. Murray je ostavio nadu u pobjedu živom svladavši u četiri seta Jürgena Melzera, ali u ključnom petom meču Alexander Peya u četiri seta bio je bolji od Alexa Bogdanovica.

Velika Britanija - Austrija 2:3: Andy Murray - Jürgen Melzer 6:4, 5:7, 6:4, 6:1, Alex Bogdanovic - Alexander Peya 6:2, 4:6, 4:6, 2:6.

Švicarska - Belgija

Švicarska je već nakon prva dva dana izborila prolaz u Svjetsku skupinu i posljednji dan bio je revijalan. Prvo je Stephane Bohli u tri seta dobio Stevea Darcisa, a zatim je Xavier Malisse donio jedini bod Belgiji pobjedom protiv Yvesa Allegroa.

Švicarska - Belgija 4:1: Stephane Bohli - Steve Darcis 6:3, 1:6, 6:3, Yves Allegro - Xavier Malisse 3:6, 2:6.

Izrael - Peru

Dvoboj prvih igrača Izraela i Perua odlučio je putnika u Svjetsku skupinu. Dudi Sela je u ovom trenutku ipak jači igrač od Luisa Horne koji nikako ne pronalazi pravu formu, a to je pokazao i u ovom meču. Samo je u prvom setu Horna bio dobar i opasan, ostalo je sve bilo na strani Sele koji je s 3:1 donio Izraelu treći bod. Posljednji meč donio je dvoboj Noama Okuna i Ivana Mirande te tijesnu pobjedu Izraelca.

Izrael - Peru 4:1: Dudi Sela - Luis Horna 6:7(6), 6:4, 6:1, 6:2, Noam Okun - Ivan Miranda 6:4, 5:7, 6:3.

Nizozemska - Južna Koreja

Dvoboj Nizozemske i Južne Koreje riješen je tek u petom susretu. Hyung-Taik Lee očekivano je vratio Korejce u igru pobjedom u četiri seta protiv Huta Galunga da bi u petom meču Thiemo de Bakker pregazio Woong-Sun Juna. Svega šest ispuštenih gemova Nizozemca dovoljno govori o kakvom se meču radilo.

Nizozemska - Južna Koreja 3:2: Jesse Huta Galung - Hyung-Taik Lee 6:1, 1:6, 6:7(5), 2:6, Thiemo de Bakker - Woong-Sun Jun 6:2, 6:1, 6:3.

Rumunjska - Indija

Indija je prema očekivanjima Rumunjima mogla parirati tek u susretu parova. U pojedinačnim dvobojima Rumunji su imali bolje igrače i odnijeli sve četiri pobjede. U četvrtom dvoboju Victor Hanescu se poigrao s Prakashom Amritrajom i u tri seta došao do pobjede koja je službeno Rumunjskoj donijela Svjetsku skupinu. Revijalni dvoboj odigrali su Victor Crivoi i Somdev Devvarman, a i tu su Rumunji bili bolji.

Rumunjska - Indija 4:1: Victor Hanescu - Prakash Amritraj 6:2, 6:3, 6:1, Victor Crivoi - Somdev Devvarman 4:6, 7:5, 6:3.

Slovačka - Srbija

Slovaci su očekivano svladani od Srbije, a počasni bod poklonio im je Janko Tipsarević koji je predao posljednji meč Filipu Polašeku. Sve je bilo dovršeno nakon drugog dana, a treći dan odigrali su tek revijalni meč Lukas Lacko i Viktor Troicki uz rutinsku pobjedu Troickog.

Slovačka - Srbija 1:4: Lukas Lacko - Viktor Troicki 3:6, 4:6, Filip Polašek - Janko Tipsarević w.o.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!