Ostali sportovi

Filip Ude operiran, osjeća se odlično

Ivana Strahija • ponedjeljak, 22.09.2008.
Filip Ude operiran, osjeća se odlično
Foto: Ivana Strahija

Najbolji hrvatski gimnastičar, srebrni olimpijac Filip Ude, danas je po prvi puta u životu operiran. Konačno je sanirano bolno rame, koje je mladom Čakovčaninu zadavalo mnogo muke u proteklih godinu dana.

U luksuznoj klinici Akropion u Krapinskim Toplicama prof. dr. Nikola Čičak operirao je srebrnog Filipa, i kroz svega tri male rupice popravio hvatište tetive. "Operacija je bila fantastična, to je jedino mjesto u Hrvatskoj u kojoj se radi takav zahvat. Uopće se nije iritirao mišić i to je odlična stvar, jer ćemo vrijeme oporavka moći skratiti. Nadamo se da će Filip s treninzima započeti kroz tri mjeseca, jer je pred nama naporna 2009. godina", javio nam se nakon operacije Mario Vukoja, jedan od trenera Filipa Udea.

A s Filipom smo razgovarali prije operacije, kad nam je priznao da ga je malo strah: "Ovo mi je prva operacija u životu i normalno je da me je malo strah. No, imam puno povjerenje u kirurga i znam da sam u dobrim rukama", kazao nam je tada Ude, i nije pogriješio.

Filip se trenutno odmara u luksuznom apartmanu, sličnijem hotelskom nego bolničkom, i uživa u svojoj velikoj strasti – filmovima, za koje je do sada rijetko pronalazio vremena. "Obožavam filmove, mislim da ću konačno pogledati sve što sam propustio zbog treninga i natjecanja", rekao je skromni Čakovčanin.

U 2009. godini Filipa očekuje Europsko prvenstvo, Svjetski kup i Univerzijada, pa će odmah po oporavku za ovog olimpijca započeti novi olimpijski ciklus. Očekuju se i bolji rezultati, posebice na parteru koji je "njegova" disciplina, a kojim se nije mogao baviti kako valja upravo zbog bolova u ramenu. Moći će ponovno krenuti i s višebojem, koji će i za iduće Olimpijske igre biti njegov put do ulaznice za najveće sportsko natjecanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!