Nogomet

Zanimljivo na (gotovo) svim terenima

Goran Tomičić • ponedjeljak, 22.09.2008.
Zanimljivo na (gotovo) svim terenima
Foto: Davor Sajko

Zanimljivo je bilo osmo kolo Hrvatske nogometne lige. Hajduk je nakon gotovo pet i pol godina pobijedio u Maksimiru, a iznenađenje kola je uvjerljiva pobjeda Šibenika nad Slaven Belupom...

Derbi očekivano nije ponudio dobar nogomet, ali ipak je šteta što na najzanimljivoj utakmici naše lige nije bilo više gledatelja. Bila je to velika taktička bitka Ivankovića i Vučevića u kojoj je strateg Hajduka potpuno zasluženo bio uspješniji. Splićani su zaostatak za Dinamom smanjili na tri boda, no pred Vučevićem je još mnogo posla, a toga je i on svjestan. Bila je ovo četvrta uzastopna pobjeda Hajduka i prvenstvo je opet postalo zanimljivo.

Svi igrači zaslužuju pohvale za pobjedu u Maksimiru, a posebno treba izdvojiti iznimnu borbenost Drage Gabrića i još jednu jako dobru utakmicu Senijada Ibričića. Izostanak Živkovića je još jednom potvrdio Vučeviću da Andrić može igrati na poziciji stopera. Pohvaliti se mora i dvostrukog asistenta Nikolu Kalinića.

Poraz od najvećeg rivala je potvrdio kako je Dinamo u krizi. Modri su odigrali još jednu potpuno bezidejnu i katastrofalnu utakmicu, te su pred Brankom Ivankovićem jako teški dani. Uoči uzvratne utakmice protiv Sparte Dinamo zabrinjava forma ključnih igrača aktualnog prvaka. Mandžukić i Balaban su daleko od reprezentativne forme, a Tadić je protiv Hajduka zaradio nove zvižduke. Čileanac Morales je bio predviđen kao zamjena za Luku Modrića, ali to se još jednom pokazalo kao promašaj budući da je toliko spominjani vezni igrač loše odigrao gotovo svaku utakmicu protiv kvalitetnog protivnika.

Rijetki su očekivali pobjedu Šibenika protiv Slaven Belupa, no ni najveći optimisti se nisu nadali rezultatu 3:0. Farmaceuti su odigrali vrhunskih 75 minuta protiv CSKA, ali umor se pokazao kobnim u gostovanju na Šubićevcu. U redovima domaćina se posebno istaknuo mladi veznjak Mehmed Alispahić, koji je pogotkom u 32. minuti ugasio svaku nadu Slaven Belupa.

Cibalia i Zadar nisu odigrali previše zanimljivu utakmicu, ali su domaći navijači ipak zadovoljni napustili stadion jer je Željko Malčić svojim četvrtim ovosezonskim pogotkom donio svojoj momčadi treće mjesto na ljestvici. Zadrani su nakon još jednog poraza postali uvjerljivo prvi kandidati za ispadanje.

U dvoboju Intera i Zagreba mogli smo vidjeti da i u HNL-u ima atraktivnih poteza. Nino Bule je efektnim udarcem petom doveo Inter u vodstvo, a takvi potezi vraćaju gledatelje na tribine. Zahvaljujući projektu "Volim Nogomet" kompletna javnost je mogla vidjeti majstoriju napadača Intera. U drugom dijelu je Zagreb ipak zasluženo uzeo bod.

Croatia Sesvete je uvjerljivo nadigrala Varteks i stigla do prve pobjede u ulozi službenog domaćina. Stadion u Kranjčevićevoj je tako za momčad Ljupka Petrovića postao mnogo sretniji od onoga u Velikoj. U pobjedi 4:0 istaknuli su se svi sesvetski aduti. Igrač utakmice je dvostruki asistent Antun Palić, čija poletnost se pokazala ključnom. Još jednom se u strijelce upisao Vladimir Petrović, a ovosezonske prvijence su postigli Vojnović i Čičak. Treba naglasiti i još jednu dobru igru Gorana Juroša.

Najlošiju utakmicu kola su odigrali Rijeka i Osijek. Bilo je to 90 minuta u kojima gledatelji nisu vidjeli gotovo ništa zanimljivog. Gosti su Kantridu napustili zadovoljni zbog osvojenog boda, ali Ilija Lončarević ne može biti zadovoljan igrom. Ova utakmica Mladenu Ivančiću nije pokazala ništa novo, budući da su njegovi igrači, ponajprije ofenzivci, i dalje u krizi.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!