Tenis

Gonzalez i prijatelji u Hrvatskoj

Ivor Krapac • utorak, 23.09.2008.
Gonzalez i prijatelji u Hrvatskoj
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska je saznala protivnika u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa u sljedećoj sezoni. Izabranici Gorana Prpića će se početkom ožujka iduće godine sresti s Čileancima, a taj susret igrat će se u Hrvatskoj...

Moglo je i lakše, ali, s vedrije strane, moglo je ispasti i puno, puno teže. Hrvatska se nema posebnog razloga žaliti na ishod ždrijeba u Madridu - protivnik je, s obzirom da ih predvodi Fernando Gonzalez, prilično atraktivan, a uz domaći teren i izbor podloge na našoj strani, sasvim sigurno i prolazan. Ogled je na rasporedu 6. - 8. ožujka iduće godine.

Gonzalez, trenutno 11. na svijetu, bit će glavni adut reprezentacije koja je ove godine, kao i Hrvatska, bila izvan Svjetske skupine, a vratila se pobjedom nad Kanađanima (3-2) u susretu vodeće skupine Američke zone, pa proteklog vikenda i s 3-2 protiv Australaca u kvalifikacijama za elitni razred. Oba ta susreta odigrana su u Čileu.

Uz Fernanda Gonzaleza, tu je, naravno, i Nicolas Massu, no on je ipak već duže vrijeme u padu. 28-godišnjak iz Vina del Mara, koji će idućeg mjeseca napuniti 29, trenutno je 107. na Entry listi, daleko od dana kad je, između ostalog, bio olimpijski pobjednik u singlu i paru s Gonzalezom, 2004. u Ateni.

Uz vodeći dvojac, izbornik Hans Gildemeister redovito računa i na prgavog Paula Capdevillea, 135. na svijetu, 25-godišnjaka kojeg ponajviše pamtimo po tome što se 2006. nakon poraza u drugom kolu Roland Garrosa zamalo potukao s Marijem Ančićem. Ove godine su u konkurenciji bili i Hans Podlipnik-Castillo (508.) i Guillermo Hormazabal (391.), prvi protiv Kanađana, a drugi proteklog vikenda protiv Australaca.

Ukoliko u prvom kolu padnu Čileanci, u Hrvatskoj ćemo 10. - 12. srpnja vidjeti pravi spektakl, još veći od onoga na startu. U četvrtfinalu bi nas put vodio na boljeg iz ogleda Amerikanaca i Švicaraca, kojem je domaćin reprezentacija SAD-a, a već se zna da bi se, ako Hrvatska svlada Čileance, četvrtfinalni susret igrao u Hrvatskoj. U slučaju da suparnik bude Švicarska, tako je odlučio ždrijeb, a u slučaju da stignu Amerikanci, presuđuje što su hrvatski tenisači u prethodnom susretu bili u gostima.

Polovicu ždrijeba u kojoj je Hrvatska predvodi Argentina, koja će se krajem sezone u borbi za naslov sresti sa Španjolcima. Argentinci na startu kod kuće idu na Nizozemce i veliki su favoriti za prolaz, a u četvrtfinalu bi se sreli s jačim iz startnog ogleda Čeha i Francuza.

Španjolski reprezentativci, drugi ovogodišnji finalisti, u prvom kolu iduće sezone dočekuju Srbe. Naravno, bit će to dvoboj posebno zanimljiv zbog ogleda Rafaela Nadala i Novaka Đokovića...

Svjetska skupina Davis Cupa, prvo kolo, 6. - 8.3.2009.: Argentina - Nizozemska, Češka - Francuska, SAD - Švicarska, Hrvatska - Čile, Švedska - Izrael, Rumunjska - Rusija, Njemačka - Austrija, Španjolska - Srbija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!