Ostali sportovi

Mirko izborio "nulu"

Igor Jurišić, Vedran Attias • utorak, 23.09.2008.
Mirko izborio "nulu"

Najavljivani povratak Mirka Filipovića u ring nije dobro prošao. Nizozemac Alistair Overeem zadao je prilične batine našem borcu u Saitami, no ipak nije slavio nego je borba prekinuta zbog nesportskih udaraca i nemogućnosti našeg borca da nastavi...

Već je nakon minutu borbe Mirko završio na parteru i u to teškoj situaciji. Nakon što je dobio nekoliko udaraca u lice, sudac je prekinuo borbu kako bi se našem borcu ukazala pomoć. Mirku je pružena pomoć i onda se ponovno "namjestio" na sredinu ringa kako bi se stvari vratile u istu situaciju.

Naš se borac ubrzo dignuo, no nažalost, Overeem je ponovno srušio Mirka i zadao mu nekoliko jakih udaraca. Od siline, ali i količine udaraca - cijela lijeva strana lica našeg borca bila je doslovno "uništena". Sudac je još jednom morao prekinuti borbu kako bi se obrisala krv i Mirku pružila sada već nasušno potrebna pomoć.

Odmah po povratku u ring, Overeem je "nanjušio" krv i počeo zadavati Mirku batine i u "stand-up"-u. Nekoliko udaraca lijevim koljenom završilo je na vrlo nezgodnom mjestu za Mirka, ali i svakog muškarca, pa je borba ponovno zaustavljena.

110 kilograma teški Nizozemac ubrzo je ponovno udario Mirka na isto mjesto, ovoga puta desnim koljenom, te je uslijedila duža stanka, a poslije se pokazalo i kraj, za vrijeme koje je Nizozemac dobio žuti karton, no što je to vrijedilo kada je Mirko jedva mogao stati na noge od bolova. Ne postoji doktor na svijetu koji će izliječiti tu "vrstu" boli.

Bol od ovih udaraca Mirko nije mogao pregristi te je borba prekinuta. Iako se Nizozemac borio dosta prljavo i s te strane nije zaslužio pobjedu, treba biti iskren i reći kako Mirko nije imao apsolutno nikakve šanse u ovoj borbi i, ako takav postoji, ovo mu je sigurno "najdraži udarac u nezgodno mjesto u životu" jer ga je spasio sigurnog poraza.

Prije odlaska iz ringa, zaista veliki Nizozemac je poručio: "Žao mi je što je ovako završilo. Nisam ga htio nisko udariti nego pobijediti nokautom ili polugom. Želim postati prvak, a Cro Cop mi je bio prvi na listi i zato mi je žao. Ja sam broj jedan i to ću dokazati."

Mirko, naravno, nije bio niti raspoložen niti u mogućnosti dati komentar.

Loš dan naših boraca potvrdio je i Zelg Galešić.

Galešić je samim plasmanom među najbolja četiri borca na ovom Grand Prix turniru napravio ogroman uspjeh, bilo što više od toga bilo bi ravno čudu. Nažalost, za protivnika je dobio borca koji mu stilski najmanje odgovara. Ronaldo Jacare Souza je fenomenalan borac u parteru i to je u ovoj borbi u potpunosti dokazao.

Već u samom početku borbe Jacare ruši Galešića na pod, dolazi mu u dominantnu full mount poziciju, odakle zasipa Zelga serijom udaraca. Našem borcu polazi za rukom prekorenuti protivnika i izvući se iz nezavidne situacije, no gotovo u istom trenutku dolazi do izražaja sva raskoš Jacareovog talenta, koji prekrasnom polugom na ruci iz neuobičajene pozicije prisiljava Galešića na tapkanje.

Nakon borbe Zelg se nije doimao previše razočaranim: "Znao sam da je Jacare izvrstan na podu, no svejedno me uspio iznenaditi. Bio sam uvjeren da neće uspjeti izvući polugu iz onakve pozicije, no čovjek je zbilja briljantan. Sve u svemu, jako sam zadovoljan postignutim rezultatom na ovom GP-u, bio sam presretan samo što sam bio među 16 odabranih boraca za ovaj turnir, a ovo polufinale je više od svih mojih očekivanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!