Rukomet

Umjesto električara postao vratar

Ivana Strahija • srijeda, 24.09.2008.
Umjesto električara postao vratar
Foto: Ivana Strahija

Nova je zvijezda na vratima Perutnine Pipo IPC mladi Mislav Lončar, koji je preuzeo tu obavezu nakon odlaska Marina Šege u najbolji hrvatski klub. Već je u prvom kolu Premijer lige Lončar pokazao kako se odlično oporavio od opetovanih ozljeda, a momčad može u potpunosti računati na njega.

Već treću svoju čakovečku sezonu broji Mislav Lončar, rodom Zagrepčanin, koji se rukometom počeo baviti još od malih nogu. Otkrio je kako se ne boji lopte, a da mu "krakate" ruke i noge jako dobro dođu u tom sportu, pa je korak po korak napredovao.

U njegovoj je karijeri na početku bilo prekida, pogotovo tijekom puberteta, kad je umalo odustao od rukometa. No, do završetka srednjoškolskog obrazovanja rukomet je već tekao njegovim žilama: "Moj otac ima vlastitu tvrtku, pa sam nakon srednje škole počeo raditi za njega. Brzo sam vidio da ne mogu oboje, i rukomet i posao, pa sam se odlučio za sport. A mogao sam postati električar", uz smijeh nam je objasnio Lončar.

Na žalost, nismo ga imali prilike vidjeti ispred mreže Perutnine onoliko koliko bismo željeli, jer je dugo muku mučio s čestim ozljedama koljena i leđa. No, baš kad je zagustilo, a Šego odjenuo dres državnog prvaka, Lončar se vratio u igru spremniji no ikad i oduševio konkretnim obranama u prvim kolima Premijer lige.

Interesiralo nas je kakva je trenutna situacija u momčadi Pipa: "Mislim da smo spremni suočiti se sa svakom ekipom koja izađe na parket. Ove će godine liga biti jaka, mnoge su se ekipe pojačale, dok s druge strane nama u prijelaznom roku nije bilo lako, svi znamo zbog čega. No, imamo jak duh zajedništva i to je najvažnije", rekao je Lončar.

Za sada sve izgleda prilično dobro, a treba priznati da je sam Lončar iznenadio na vratima pogotovo protiv Siscie: "Jedan šut obraniš, druga te lopta pogodi, a protivnički strijelci već gube samopouzdanje i promašuju već u svojim glavama. Ako je k tome obrana agresivna i radi mnogo prekida, mnogo je lakše braniti gol."

Pipo nakon odlaska Vladimira Canjuge vodi Josip Borković, a o novom treneru Lončar ima samo riječi hvale: "Imao sam priliku igrati s Borkovićem i mogu reći da je trenerska karijera kvalitetan nastavak onog što je pokazivao na parketu. Borković ima autoritet, a treninge i utakmice vodi vrlo stručno."

Inače je Lončar bio dio kadetske i juniorske reprezentacije, dok je u seniorskom stažu jednom pozvan u B selekciju. Četvrtim mjestom Hrvatske na Olimpijskim igrama u Pekingu nije baš zadovoljan: "Malo sam razočaran, očito nam je nedostajalo i sreće i još nečeg drugog do medalje. Po mom su mišljenju Alilović i Losert trebali upisati još koju obranu." No, o pobjedniku Svjetskoj prvenstva u Hrvatskoj nema dvojbe: "Hrvatska će odnijeti zlato", prognozira Lončar.

Za 22-godišnjeg vratara Pipa slijedi zanimljiva premijerligaška sezona, a u budućnosti se nada otići i u inozemstvo: "Španjolska mi se jako sviđa kao država, lijepa je i topla, no ne bih se oglušio ni na jednu ponudu iz inozemstva. Ne mogu svoj život više zamisliti bez rukometa, pa ću najvjerojatnije studirati za trenera, a nedavno se otvorio studij u Čakovcu. Dakle, nakon karijere bih se želio baviti trenerskim poslom", zaključio je Lončar.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!