Automoto

Takahashi prelazi u premier klasu

Maja Giljanović • petak, 26.09.2008.
Takahashi prelazi u premier klasu
Foto: Srđan Badurina

Četiri utrke prije kraja tekućeg prvenstva, Yuki Takahashi je spreman od sljedeće sezone uhvatiti se ukoštac s elitom u kraljevskoj klasi do 800 kubika...

Trenutno sedmoplasiranog u poretku vozača do 250 ccm Takahashija će JiR Team Scot promovirati u najjaču klasu, a nakon tri godine tijekom kojih je triput izborio pobjedničko postolje, od čega je dvaput - oba puta 2006. - pobijedio u Francuskoj i Njemačkoj.

Takahashi stiže na mjesto upražnjeno baš jutros odlaskom Andree Doviziosa u redove "prave" (Repsol) Honde umjesto nekadašnjeg svjetskog prvaka Nickyja Haydena.

Honda će mu u njegovoj debi MotoGP sezoni osigurati RC212V, a njihov direktor Kosuke Yasutake je prokomentirao: "Yuki je protekle tri sezone pokazao svu raskoš svog talenta, zbog čega ne sumnjamo da će slično biti i dogodine te ubuduće. Takahashi-sanu želimo puno uspjeha na novoj stepenici u razvoju njegove karijere."

24-godišnjak će u 2009. biti jedini Japanac do 800 ccm s obzirom da dosadašnji lučonoša MotoGP-ja u Japanu Shinya Nakano seli na poziciju Hondinog test-vozača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!