Rukomet

Ana Križanac zaustavila Hypo

Ivan Ambroš • petak, 26.09.2008.
Ana Križanac zaustavila Hypo
Foto: Kristijan Komarica

U utorak i srijedu su odigrani susreti petog i šestog kola regionalne lige. Podravka Vegeta je poražena u Podgorici, Lokomotiva u Zagrebu, a naša Ana Križanac je svojim obranama zaustavila Hypo u Skopju...

U unaprijed odigranom susretu šestog kola regionalne lige za rukometašice, Krim Mercator je u Zagrebu bio bolji od Lokomotive s 33:22 (16:15) i tako došao do prve pobjede. Zagrepčanke su se dobro držale protiv dvostrukog prvaka Europe sve do 40. minute kada je Nikica Pušić zbog ozljede morala napustiti teren.

Lekić je za Krim zabila devet puta, a Vergelyuk sedam. Naša reprezentativka Dijana Golubić zabila je četiri važna gola i to u trenucima kada se lomila utakmica. Kod domaćih rukometašica uz izvrsnu Zeljko na golu (četiri obranjena sedmerca), sedam je golova postigla raspoložena Pušić.

Nepobjediva Budućnost

Derbi dvije najbolje ekipe u dosadašnjem tijeku regionalne lige pripao je rukometašicama Budućnosti T-Mobile. One su na svom parketu porazile Podravku Vegetu rezultatom 34:30 (17:20) i sada su jedina neporažena ekipa u WRHL. Iako su Koprivničanke u početku vodile s visokih 7:1, domaće su rukometašice uz podršku 2.000 navijača ipak u drugom poluvremenu preokrenule rezultat.

Prvi strijelac susreta bila je naša Svitlana Pasičnik s devet golova. Kod Crnogorki istakle su se Ana Radović s osam golova, Marija Jovanović sa sedam i Sonja Barjaktarović s 13 obrana.

Izvrsna Križanac

Nakon što je poražen u Podgorici, Hypo je izgubio i u Skopju. Slavio je Gjorče Petrov rezultatom 26:22 (11:12), a igračica utakmice s 21 obranom bila je naša vratarka Ana Križanac, koja se već dokazala kao veliko pojačanje makedonskih prvakinja.

S pet pobjeda iz pet odigranih susreta na čelu ljestvice WRHL je Budućnost T-Mobile. Na drugom mjestu nalazi se naša Podravka Vegeta s četiri pobjede i jednim porazom, dok je zagrebačka Lokomotiva na petom mjestu s dvije pobjede i tri poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!