Automoto

Rossi želi podij u Japanu

Maja Giljanović • petak, 26.09.2008.
Rossi želi podij u Japanu
Foto: EPA

Čak i da pobijedi, Casey Stoner će u slučaju da Valentino Rossi osvoji drugo ili treće mjesto Talijanu ovog vikenda predati titulu svjetskog prvaka...

Četiri su utrke do kraja sezone, a peterostruki MotoGP prvak Rossi ispred aktualnog prvaka Stonera ima praktički nedostižnih 87 bodova prednosti - ostvari li u nedjelju Il Dottore vrijeme vrijedno pobjedničkog postolja, Australcu niti trijumf na stazi u Motegiju neće dostajati da produlji neizvjesnost oko novog /starog svjetskog prvaka.

Stoner je bio najbrži na drugom slobodnom treningu ispred Danija Pedrose i upravo Rossija na trećem mjestu koji je, pak, na četvrtom mjestu ostavio najviše plasiranog Michelinovog vozača na Bridgestoneovoj stazi Grand Prixa u Japanu, sunarodnjaka mu Andreu Doviziosa.

Nicky Hayden je nakon najbržeg vremena na prvom treningu bio sedmi na drugom, M1-ovci Colin Edwards (Tech 3), James Toseland (Tech 3) i Jorge Lorenzo su se mučili i osvojili 13., 14., odnosno 15. mjesto, a u svojoj prvoj utrci sezone Kousuke Akiyoshi (Suzuki) 19.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!