1. Hrvatska nogometna liga, 9. kolo, 26.09.2008, 20:00 h, Koprivnica, Gradski stadion, gledatelja: 3.000
Suci: Domagoj Ljubičić (Osijek), Tomislav Petrović (Valpovo), Tomislav Šetka (Đakovo)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Bojan Vručina 22', 82'
2:0 Dinamo
Dinamo

Slaven još jednom oduševio

Zoran Zdelar, Vedran Attias • petak, 26.09.2008.
Slaven još jednom oduševio
Foto: Davor Sajko

Dinamovci još jednom pognute glave napuštaju travnjak poslije derbija nakon što su nogometaši Slaven Belupa u potpunosti zasluženo stigli do pobjede od 2:0. Modri su i ovog puta razočarali sve svoje navijače...

Koprivnica je večeras dobila još jedan razlog za slavlje do dugo u noć nakon što su svladali aktualnog hrvatskog prvaka uz iznimno dobru igru. Domaćin je na najbolji mogući način opravdao dodijeljenu im titulu ove sezone koja kaže da igraju najljepši nogomet u Hrvatskoj. Mile Petković zaista ima razloga biti ponosan na svoje igrače, dok Dinamovci teško da će moći pogledati treneru u oči, pogotovo braniči.

Prvi dio prvog poluvremena je, moglo bi se reći, predstavljao čak i anti-propagandu hrvatskog nogometa. Umjesto da su obje momčadi jurnule po što ranije vodstvo, nogometaši Slaven Belupa i Dinama kao da nisu bili posebno raspoloženi za igru, pa se ne bilježe ni nekakve izglednije prilike. Kad su se gledatelji na tribini već počeli pitati kad će se napokon proigrati, domaći su nogometaši nanizali nekoliko slabijih prilika, ali onda napokon i poentirali.

22. se minuta igrala kada je Purić izveo aut, dodao je loptu Bojanu Vručini koji je ismijao cijelu obranu Dinama nakon što ih je prošao kao da se radi o trećeligaškim braničima. Tomislavu Butini nije preostalo previše opcija, već se uputiti u svoju mrežu kako bi iz nje izvadio loptu, koju je bez problema tamo poslao Slavenov napadač za velikih 1:0.

I autobus loše prošao

Lošu večer u Koprivnici, kao i svi navijači Dinama, teško je proživio i vozač modrog autobusa, gospodin Mile Bilić. Naime, promrzli i razočarani vozač autobusa prilikom parkiranja autobusa ispred svlačionice krivo je procijenio i autobusom udario u ogradu. Večeras očito nije bila večer Dinama. Čak je i autobus to osjetio...

Nakon pogotka Slaven Belupa igra je napokon živnula, a u 26. minuti po prvi je puta opasnije zaprijetio i Dinamo. Da, aktualnom prvaku Hrvatske bilo je potrebno punih 26 minuta za stvaranje opasnije prilike, a čak ni tada nisu uspjeli uputiti udarac u okvir gola.

Završnica prvog poluvremena pripala je ipak gostima koji su tražili izjednačenje i nije da nisu imali prilika. U 38. minuti Josip Tadić se nije uspio snaći nakon efektnog prodora Sammira. Dinamova napadača lopta je pogodila u petu i pobjegla mu, pa je dobra prilika propala, a nedugo zatim ponovno opasno prijete domaći. Tijekom 40. minute Čaval je lijepo zapucao, no Dinamov vratar odbija loptu, a onda se nakon toga najbolje ne snalazi Jurić i propušta izglednu priliku za povećanje vodstva. Prije odlaska na odmor pokušali su još gosti s pokojom prilikom, ali sve govori podatak da u tih 45 minuta nisu uspjeli uputiti udarac u okvir gola Slaven Belupa.

Nastavak utakmice ponudio je daleko zanimljiviju igru, a gosti su imali još jednu lijepu priliku za izjednačenje u 50. minuti kad je Balaban proigrao Sammira, no Silvio Rodić bio je iznimno raspoložen i odnio je loptu Brazilcu ispred nogu. Drugo poluvrijeme ponudilo je i poprilično grubu igru, a sudac je u nekoliko navrata propustio pokazati žuti karton kako bi na vrijeme smirio igru. U 62. je minuti tako Dinamo ostao bez Mihaela Mikića, koji je bio u duelu s Vručinom te ga je udario u nogu, a Domagoj Ljubičić mu nakon konzultacije s pomoćnikom pokazuje direktan crveni karton.

U 70. minuti Dinamo ima novu lijepu priliku za izjednačenje, ali ni Josip Tadić nije uspio nadmudriti Rodića koji također i u ovom dvoboju izlazi kao pobjednik. Dinamova obrana još je jednom ismijana nekoliko minuta kasnije zahvaljujući prodoru Vručine, no u toj prilici Posavec nije najbolje reagirao te je preslabo pucao.

Utakmica se sve više zahuktavala, tenzije su rasle, ali u 82. minuti sve je riješeno novim pogotkom danas iznimno raspoloženog Vručine. Netko od Slavenovih igrača točno s centra igrališta je uputio loptu Bojanu, kojeg ni sada Dinamova obrana ne uspijeva zaustaviti, pa je Vručina još jednom bez problema matirao Butinu za povećanje vodstva čime je utakmice definitivno bila riješena.

Dinamo jednostavno nije imao ni približno igru zahvaljujući kojoj se mogao nadati eventualnom ublažavanju poraza, a da o izjednačenju i ne govorimo. Nekoliko minuta prije kraja utakmice zasluženi pljesak dobio je Vručina kojeg je Petković odlučio izvaditi iz igre kako bi bio nagrađen od strane publike, a to je svojom igrom definitivno večeras i zaslužio.

Moramo spomenuti i da se u Koprivnici igralo iznimno grubo, pa je statistika nakon utakmice pokazala da ovaj dvoboj nimalo ne zaostaje ni za onim najžešćim utakmicama Dinama i Hajduka po broju načinjenih prekršaja. Slavenovi nogometaši napravili su čak 40 prekršaja, a Dinamovi 29.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Slaven Belupo2:0Dinamo
Osijek1:3Šibenik
Zadar0:3Rijeka
Varaždin3:0Cibalia
Zagreb1:1Sesvete
Hajduk3:3Inter-Zaprešić
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!