Košarka

Rudežu dvoboj s Giričekom

Branimir Korać • petak, 26.09.2008.
Rudežu dvoboj s Giričekom
Foto: Nikola Movrić

Ljubljana je domaćin jakog pripremnog turnira na kojem nastupaju Union Olimpija kao domaćin te Maccabi, Panathinaikos i Fenerbahče Ülker...

Prvi dan turnira donio je dvije vrlo dobre utakmice. U prvom susretu u pravoj drami Panathinaikos je na kraju svladao Maccabi 80:79 da bi u drugom susretu domaćin Union Olimpija nadigrao bez velikih problema Fenerbahče Ülker i slavio 74:57.

Prvi susret protekao je u izjednačenoj igri u kojoj je na kraju spretniji bio Panathinaikos. Svih 40 minuta momčadi su pokušavale stvoriti značajniju prednost, ali nisu uspijevale. Maccabi se najviše odvojio kada je otišao na 55:47 u 25. minuti susreta, no Grci su se vratili vrlo brzo i već do kraja četvrtine preuzeli vodstvo.

U samoj završnici susreta Vassilis Spanoulis solo akcijom donosi prednost Panathinaikosu 80:79, na suprotnoj strani precizan je Jason Williams, ali nekoliko desetinki prekasno i sci ne priznaju koš. Panathinaikos odnosi pobjedu u susretu u kojem su ga predvodili Spanoulis s 15 i Batiste s 12 poena. Najbolji kod poraženih bili su Carlos Arroyo s 18 poena i Rodney White s 13 poena.

U drugom susretu Union Olimpija igrala je protiv Fenerbahčea. Bio je to dvoboj hrvatskih igrača Damjana Rudeža i Gordana Giričeka. Obojica su pružili zapaženu igru, a pobjedu i to uvjerljivu odnijela je Rudežova momčad.

U prvom poluvremenu još se vodila izjednačena bitka na teren, momčadi su igrale prilično promjenjivo uz dosta uspona i padova, ali u drugih 20 minuta Union Olimpija je posve dominirala.

Nakon što je Fenerbahče imao prednost na poluvremenu, Olimpija je već u prvih sedam minuta drugog poluvremena stvorila prednost i pobjegla na plus 12. Pet minuta prije kraja imali su "zmajčeki" i najviših plus 16 i pitanje pobjednika je riješeno.

Marko Milič s 18 i Jasmin Hukić s 14 poena bili su najefikasniji kod domaćina za kojeg je Damjan Rudež ubacio 12 poena. U gostujućem sastavu prvi strijelac bio je Gordan Giriček s 15 poena, a deset poena dodao je Oguz Savas.

Turnir se nastavlja u subotu susretima drugog kola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!