Nogomet

Tko će se iskupiti za Kup?

Petar Plevnik, Ivana Jurica • nedjelja, 28.09.2008.
Tko će se iskupiti za Kup?
Foto: Kristijan Komarica

Nedjeljni ogled Osijeka i Šibenika u Gradskom vrtu donijet će sraz jedine dvije prvoligaške momčadi koje su se proteklog tjedna porazima od trećeligaških, odnosno drugoligaških momčadi oprostile od natjecanja u Kupu...

Kao malo koji u protekle dvije godine, buran je bio protekli tjedan u Gradskom vrtu. Baš kad se nakon boda na Kantridi činilo da se momčad nakon tri uzastopna poraza polako vraća u normalu, uslijedilo je sad već opjevano gostovanje u Unešiću i sramotan poraz od trećeligaša Zagore u Kupu.

Kao posljedica toga, nakon gotovo dvije godine, Osječane s klupe neće voditi Ilija Lončarević, već njegov dosadašnji pomoćnik Tomislav Steinbrückner. Mladi je trener izabrao najtežu moguću situaciju za debi na osječkoj klupi, budući da Bijelo-plavima ni u prvenstvu ne cvjetaju ruže. Naime, Osijek se nakon osam odigranih kola nalazi tek na desetom mjestu s devet osvojenih bodova.

Ukoliko Steinbrückner može tražiti neke pozitivne strane uoči susreta sa Šibenčanima, onda je to svakako činjenica da kao dosadašnji Lončarevićev pomoćnik dobro poznaje stanje u momčadi te da je upravo pod njegovim vodstvom prošle sezone u osječkom trećeligašu Olimpiji stasavalo nekoliko osječkih klinaca, prije svih Vedran Jugović, te Ivan Miličević.

Ipak, jasno je da u svega nekoliko odrađenih treninga od kako mu je ukazano povjerenje Steinbrückner nije mogao učiniti ništa spektakularno, pa se navijači Osijeka mogu tek uzdati u djelovanje pozitivne "šok terapije" izazvane promjenom trenera. Novi je trener najavio nekoliko promjena u momčadi, a ono što je sigurno je da u konkurenciji neće biti Domagoja Vide, koji odrađuje kaznu žutih kartona.

Šibenik je, pak, još od utorka u Slavoniji. Nakon ispadanja u Kupu od drugoligaša Moslavine momčad Ivice Kalinića nije se vraćala kući, već je ostala u okolici Slavonskog Broda gdje će i dočekati utakmicu s Osječanima. Kapetan Boris Raič naglašava kako on i suigrači nisu zadovoljni ispadanjem iz Kupa, te najavljuje kako u Osijeku mogu do pozitivnog rezultata.

''Sigurno da nismo zadovoljni što smo izgubili. Čitam novine ovih dana i svugdje udri po nama igračima. Mi smo tu uvijek, normalno, krivi, ali kad se pobijedi onda spadamo na zadnje mjesto. Ali, nije bitno. Mi ćemo u nedjelju dati sve od sebe da odigramo najbolju utakmicu. Fali nam par kartoniranih i ozlijeđenih igrača, ali skupit ćemo se. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat'' - kaže u najavi utakmici stoper Šibenčana.

I Raič zna kako utakmica neće biti niti malo jednostavna: ''Sigurno je da će biti tvrda utakmica. To što su oni izgubili tri – četiri utakmice ne znači ništa. Svaka utakmica nosi poseban naboj, nešto novo. Možda su se oni sada dodatno mobilizirali. Malo im je samopouzdanje poljuljano, ali nas to ne zanima. Mi moramo gledati sebe i dati sve od sebe. Vidjet ćemo kako će na kraju završiti.''

Pored ozlijeđenih Bašića, Šubića i Božića, Modrima će u Osijeku nedostajati i kartonirani Dražen Gović i Damir Milanović. Koliko je to hendikep za njegovu momčad Raič pojašnjava: ''Mi smo takva momčad da nam svaki igrač fali. To je sigurno. Nema nas toliko da imamo zamjene koje bi mogle nadomjestiti toliko izostanaka. Hvala Bogu svi smo tu isti, to je normalno. Ipak, ja mislim da svaki igrač puno znači za ovu momčad.''

Trener Kalinić ponovno je prisiljen na promjene u sastavu. Umjesto Govića i Milanovića od prve će minute u igru najvjerojatnije iskusni Ivan Bulat, dok za drugo mjesto strateg Šibenika dvoji između mladog Arijana Ademija i nešto starijeg Alvina Karadže. Ostatak momčadi, koji je uvjerljivo nadigrao Slaven Belupo, neće se mijenjati.

T-Com I. HNL, 9. kolo, Osijek – Šibenik, 16 sati i 30 minuta

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Hajduk 57:4+311
3Rijeka 410:0+1010
4Šibenik 56:609
5Istra 1961 54:11-77
6Varaždin 43:2+15
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 43:8-52
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Hajduk 57:4+311
3Rijeka 410:0+1010
4Šibenik 56:609
5Istra 1961 54:11-77
6Varaždin 43:2+15
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 43:8-52
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!