Automoto

"Slađi od svih dosad"

Maja Giljanović • nedjelja, 28.09.2008.
"Slađi od svih dosad"
Foto: EPA

Valentino Rossi vratio je nakon dvije godine naslov svjetskog prvaka, a poslije jutrošnjeg trijumfa na Velikoj nagradi Japana kojim je tri utrke prije kraja sezone odmaglio Caseyju Stoneru na nedostižna 92 boda presretan se Talijan raspričao s novinarima...

"Ovaj naslov ide pod ruku s titulom iz 2004. i strašno mi puno znači. Nedostajao mi je, a da nisam ni bio svjestan koliko mnogo ovaj osjećaj da sam najbolji na svijetu", izjavio je.

"Veseli me i današnja pobjeda jer cijelu smo sezonu kvalitetno radili i poseban je užitak riješiti pitanje prvaka pobjedom nad izravnim konkurentima. Potvrdili smo superiornost i posve zasluženo smo najbolji. Bio sam malčicu nervozan prije utrke, ali čim sam izašao na zagrijavanje prošlo me i znao sam da mogu četvrto mjesto iz kvalifikacija popraviti i doći do ne samo podija nego i do pobjede".

Recept, kaže Rossi, povratka na tron su "moja mirnoća i volja, glad za pobjedama te izvrstan motor, odlične gume i momčad sasvim usredotočena na najveće domete. Kad se sve zbroji - usprkos fenomenalnoj konkurenciji Stonera na Ducatiju i Pedrose na Hondi, stvorili smo sjajne uvjete i tri utrke prije kraja riješili pitanje prvaka".

Upitan da usporedi naslove iz 2004. i ovaj današnji odgovorio je: "Oba su slatka ma što preslatka su! Ipak titula otprije četiri godine je bila neočekivana, a ovu sam želio svim srcem. Tri sam naslova osvojio s Hondom, treći mi je ovo s Yamahom" (500 i 800ccm, op.p.) "nadam se još pokojem".

"O sljedećoj sezoni, međutim, o tom potom. Neće biti lako, svima ćemo biti mamac, ali sad me pustite da uživam. Odradili smo gotovo savršenu sezonu jer zapravo sam kiksao samo jednom u Assenu i sad sam zaslužio opuštanje. Kad završi zima, potražite me negdje u tropima i popričat ćemo o novoj sezoni".

Rossiju je na tituli sportski kako i priliči dojučerašnjem svjetskom prvaku među prvima čestitao Casey Stoner: "Vozio je savršeno cijelu sezonu i posve zasluženo danas slavi još jedan - nevjerojatan - osmi naslov svjetskog prvaka. Danas je odvozio fenomenalno i drago mi je da je u stilu osvojio prvenstvo", komplimentirao mu je Australac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!