Vodeni sportovi

Hrvatska dobila člana Izvršnog odbora

Sportnet • nedjelja, 28.09.2008.
Hrvatska dobila člana Izvršnog odbora
Foto: Kristijan Komarica

Danas je u Zurichu, na izbornoj Skupštini Europske plivačke federacije (LEN), Ivan Varvodić izabran za člana Izvršnog odbora. Posebna je čast i zadovoljstvo za Hrvatski plivački savez što je dugogodišnji direktor hrvatske plivačke reprezentacije i ravnatelj razvojnih projekata Hrvatskog olimpijskog odbora izabran na tako visoku funkciju krovnog europskog plivačkog udruženja...

Kormilo LEN-a preuzeo je Nory Kruchten iz Luksemburga, a novi Izvršni odbor sada broji 17 članova. Potpredsjednici LEN su Genadij Alešin iz Rusije, Francis Luyce iz Francuske, Dimitris Diathesopoulos iz Grčke, Tamas Gyarfas iz Mađarske i Erik van Heijningen iz Nizozemske, a članovi su Paolo Barelli i Bartolo Consolo iz Italije, Robert Ebejer iz Malte, Juan Koninckx Bataller iz Španjolske, Jerzy Kowalski iz Poljske, Erich Meyer iz Švicarske, Kurt Mikkola iz Finske, David Sparkes iz Velike Britanije, Ivan Varvodić iz Hrvatskae i Andriy Vlaskov iz Ukraijne. Za tajnika je ponovno izabran Sven Egil Folvik iz Norveške, a za rizničara dr. Christa Thiel iz Njemačke.

Povodom ulaska u Izvšni odbor LEN-a, Varvodić je istaknuo kako je njegov izbor posebno priznanje hrvatskom sportu, stručnom radu Saveza i rezultatima naših plivača na međunarodnoj sceni. Ova funkcija i novi stručni zadaci donose i veću odgovornost, ali osobno je vrlo uzbuđen i počašćen što mu je pripala čast da predstavlja Hrvatsku u najvišem tijelu krovne europske plivačke federacije.

Novog predsjednik LEN-a gospodina Kruchtena i većinu članova Izvršnog odbora, Hrvatski plivački savez kao domaćini ugostit će na 12. Europskom prvenstvu u plivanju u kratkim bazenima koje će se od 11.-14. prosinca o.g. održati u Rijeci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!