Rukomet

Podravka u Španjolskoj napada Ligu prvakinja

Antonija Pavlić • nedjelja, 28.09.2008.
Podravka u Španjolskoj napada Ligu prvakinja
Foto: Ivan Ambroš

Rukometašice Podravke Vegete od petka će do nedjelje u španjolskoj Estelli Navarri tražiti ulazak u Ligu prvakinja. Tamo će iz četiri kvalifikacijske grupe ići samo prvoplasirane ekipe dok će ostale ekipe ući u bubanj Kupa EHF.

Trener Zdravko Zovko prokomentirao je početak Hrvatske i Regionalne lige te predstojeće najvažnije utakmice sezone za službenu stranicu kluba. "Početkom Regionalne lige i 1. HRL pojavile su se i ozljede te stoga nisam zadovoljan. Na utakmici RL u Podgorici igrali smo bez Franić i Ungureanu, no mislim da će sve ozlijeđene igračice biti osposobljene za predstojeći najvažniji tjedan u našoj sezoni."

Trener nije bio zadovoljan s prve dvije utakmice koje su odigrali u Zagrebu (Lokomotiva i Krim) no smatra da su njegove igračice u dobroj formi. "Iako nisam zadovoljan igrom u utakmicama protiv Krima i Lokomotive, smatram da smo u dobroj formi. Najvažnije je da pobjeđujemo. Na kraju, bolje da igramo loše i pobjeđujemo nego da igramo dobro i gubimo. Nadam se da ćemo baš u Španjolskoj povezati i jedno i drugo te da ćemo se plasirati u Ligu prvakinja."

Podravka je pripreme odradila na visini, osvajala je turnire i igrom plijenila pažnju. U prvenstvu je pak startala nešto slabijom igrom iako i dalje ima stopostotan učinak. Na pitanje zašto se u momčadi osjeti lagani pad, Zovko odgovara kategorički. "Taj pad je zapravo moje djelo. Pokušavali smo i kroz pripreme formu tempirati baš za tri dana kvalifikacijskog turnira. Pripreme se i zovu pripreme jer se na njima isprobavaju različite kombinacije. U ovih sedam dana ćemo pokušati podići formu na najvišu razinu, kako bi tamo bili na visini zadatka."

"U prvenstvu se jasno vidi razlika između Podravke i ostalih klubova, no prvenstveni susreti su drugačiji od prijateljskih. Vjerujem da su susreti s Krimom i Lokomotivom i curama i stručnom stožeru donijeli neka dodatna saznanja, te se nadam da ćemo izvučenim poukama iz tih utakmica moći završiti pripreme na najbolji mogući način."

U Podgorici je Zovko isprobao sve igračice, a većinu su utakmice iznijele igračice koje ne igraju ili kojima ne ide. Takva ispremiješana igra rezultirala je porazom. "Ne volim gubiti, dapače, ništa nije slađe od pobjede. No, nijedna ekipa ne može stalno pobjeđivati. Morao sam vidjeti stanje cijele ekipe, a moram napomenuti i da smo 40 minuta odigrali sjajno. Odigrati tri jake utakmice na kvalifikacijskom turniru je jako teško i malo igračica to može podnijeti. Lako je moguće da nam upravo te rezervne igračice donesu pobjedu."

Tako je Zovko u igru nakon ozljede pokušao vratiti Anitu Bulath, Ana Lovrek je također odigrala jedno poluvrijeme, isto kao i vratarka Marta Žderić koja je nakon ozljede odmah uskočila na gol mlade reprezentacije te je igrala jedino na SP-u u Makedoniji. U petak koprivnički klub očekuje utakmica sa španjolskim Itxakom, u subotu će im protivnik biti njemački Leipzig, dok će susret s grčkim Omni Patrasom odigrati u nedjelju.

"Uvijek se priča o ždrijebu. Ždrijeb ovakav, ždrijeb onakav... No, u ovakvom natjecanju ne možete očekivati lake protivnike. Itxak je vrlo kvalitetna ekipa s tri strankinje, a pred domaćom će publikom sigurno biti i opasnije. Mi ćemo na turniru ići na maksimalnih šest bodova, nema smisla kalkulirati, samo su tri utakmice... Svaka će ta utakmica za nas biti malo finale svjetskog prvenstva i jedino tako možemo biti sigurni u prolazak. Igračicama stalno ponavljam da u svaku utakmicu moramo ući sto posto, bez straha. Ulazak u Ligu prvakinja bi bio sjajan uspjeh, a i digao bi rejting hrvatskom ženskom rukometu."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!