Košarka

Poraz na premijeri

Branimir Korać • nedjelja, 28.09.2008.
Poraz na premijeri

Novoosnovani sisački košarkaški klub Savia odigrao je svoju prvu službenu utakmicu. Protivnik je bio A-2 ligaš Maksimir i upisan je poraz...

Košarkaški klub Savia osnovan je ove godine i prvi službeni nastup imao je u nedjelju navečer u Kupu Krešimira Ćosića. Protivnik je bila momčad Maksimira, dobra ekipa koja nastupa u A-2 ligi. Siščani se nisu osramotili, odigrali su ravnopravnu utakmicu u kojoj su poraženi 73:63.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i u prvih 10 minuta bio je potpuno ravnopravan, ali na startu druge četvrtine lagano je počeo gubiti korak i Maksimir je do odmora stvorio sedam poena prednosti. U drugom dijelu susret se posve prelomio. Ključna je bila treća četvrtina u kojoj je obrana Maksimira bila na visokom nivou i prednost se udvostručila.

Ipak u završnih deset minuta Siščani su uspjeli spustiti zaostatak na minus osam, imali i nekoliko prilika još više se približiti, ali nisu to iskoristili. Gosti su na kraju slavili 73:63 i plasirali se u sljedeću rundu Kupa.

Kao novak u obitelji HKS-a, Savia će se natjecati u najnižem rangu C ligi, a pod stručnim vodstvom trenera Davidovića već danas je pokazala kako sigurno neće nikom biti lagan protivnik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLKup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!