Nogomet

"Razbijena" Sparta čeka Dinamo

Vedran Attias • ponedjeljak, 29.09.2008.
"Razbijena" Sparta čeka Dinamo
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamo je u krizi, no, u najmanju ruku, ništa bolje stanje nije niti kod njihovih protivnika Sparte Prag koji su doživjeli teški poraz u domaćem prvenstvu...

Vrlo loš dan za goste iz Praga najavio je na samom početku Andrej Kerić. Naime, bivši je igrač Cibalije svojim sedmim pogotkom za Liberec domaćima donio prednost već u 2. minuti. Domaće je igrače ovaj pogodak samo dodatno ohrabrio te su krenuli po novi.

Sparta je igrala vrlo loše u prvom dijelu u kojem su domaćini potpuno dominirali, a posebno je bio aktivan Kerić koji je u paru s Smetanom stvarao mnogo problema sporoj obrani Sparte. Jednu od mnogoštva prilika domaćih u prvih 45 minuta - Smetana je pretvorio u 2:0. Centaršut je došao s lijeve strane, a napadač Slovana glavom je poslao loptu u drugi kut.

Iako su domaćini na odmor mogli otići i s većom prednosti što bi sigurno bio slučaj da na vratima Sparte nije bio izuzetno siguran Kozačik, u nastavku smo gledali - potpuno drukčiju utakmicu. Naime, ponovno se igralo samo na jedan gol i to onaj isti, ali na kojemu je ovih 45 minuta stajao vratar domaćih Hauzr.

Što god je Lavička rekao svojim igračima u svlačionici, nadamo se da će zaboraviti do četvrtka jer su igrači u žutim dresovima 45 minuta totalno stiskali domaćina i pravo je čudo što nisu zabili gol(ove), da bi na kraju svega - bili kažnjeni.

Prilike su počele od 46. minute, a prvu veliku imao je Repka nakon kornera u 53., no njegov je udarac Hauzr odbio u novi korner. Naravno, otvorena igra Sparte otvarala je prostor za kontru i baš je iz jedne takve Kerić silovito pucao, ali nije uspio prevariti Kozačika. Dapače, gostujući je vratar loptu uhvatio u ruke.

Posebno se u momčadi Sparte istaknuo Kladrubsky prodorima po lijevoj strani nakon kojih je dobro centrirao. Aktivan je bio i Kulič, ali njegovi pokušaji nisu bili dovoljno precizni, kao niti onaj Pečnika u 60. minuti. Samo tri minute kasnije, nova je "bomba" prošla pored vrata, no niti Kisel nije bio precizan. Trener gostiju pokušaj je tada s izmjena pa su tako u igru ušli visoki Došek i, nešto kasnije, Zeman, ali ništa nije pomoglo.

Nakon dosta promašaja, uslijedila je kazna. Nezmar, koji je nekoliko puta pokazao kako ima vrlo dobar pregled igre, lijepo je gurnuo loptu u "for" za Kerića, a ovaj lijevom nogom šalje loptu u prvi kut za velikih 3:0. Bio je to kraj utakmice u 81. minuti i prvi poraz Sparte u domaćem prvenstvu.

Tako će Dinamo i Sparta u uzvratnu utakmicu ući potpuno drugačije nego što je to bio slučaj prije dva tjedna. Naime, koliko se toga može u sportu promijeniti u tako kratkom periodu najbolji su primjer ove dvije momčadi koje su prvi susret dočekale s gotovo 100 - postotnim učinkom, da bi do uzvrata - voda bila "do grla" i jednima i drugima.

Prije ove utakmice, gledajući predstavu Sparte u Zagrebu, bili smo uvjereni kako Modri mogu proći češku momčad, a nakon ove utakmice - sigurnost je samo narasla. Dinamo je u krizi nakon nekoliko loših utakmica, no samopouzdanje se može vratiti jedino pobjedama, a idealno mjesto za to je Prag. Sparta zaista nije momčad koju Dinamo, čak i ovako potresen, ne bi mogao izbaciti...

Češko nogometno prvenstvo, 8. kolo: Slovan Liberec - Sparta Prag 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!