Ostali sportovi

Završeno ekstremno prvenstvo na Krku

Sportnet • utorak, 30.09.2008.
Završeno ekstremno prvenstvo na Krku

U nedjelju, 28. rujna na Ski liftu Krk u uvali Punat održano je Cro Board 2008, 5. Cable Wakeboard Prvenstvo Hrvatske i Slovenije. Okupili su se najbolji domaći i slovenski sportaši kako bi se natjecali u atraktivnom board sportu, vodenoj varijanti snowboarda. Prijavilo se 30 natjecatelja što je svakako pokazatelj porasta interesa svih generacija za ovaj zanimljiv sport...

Natjecatelji su nastojali dojmiti suce svojim trikovima, izvodeći pritom razne vratolomije na vodi te preko prepreka – dva kickera i dva slidera, a dojam cjelokupne izvedbe ocjenjivao je tim od šest sudaca. Svi rideri/ce nastupali su u šest kategorija – Boys, Junior Boys, Open Men, Open Ladies, Masters i po prvi put Wakeskate, kategorija u kojoj se vozi na posebnoj skateboard dasci.

U najatraktivnijoj kategoriji, Open Men, prvo je mjesto zasluženo osvojio Lovro Klepac (Wakeboard klub Krk) i time obranio naslov prvaka Hrvatske. Drugo mjesto u istoj kategoriji osvojio je Robert Pokovec (Wakeboard klub Krk) čime osvaja titulu prvaka Slovenije. Treće mjesto osvojio je Jurica Morić, također član Wakeboard kluba Krk.

U kategoriji Open Ladies, prvo i drugo mjesto pripalo je Slovenkama pa je tako mlada Naja Puhan nova prvakinja Slovenije. Osvojenim trećim mjestom Riječanka Karolina Gržetić (Wakeboard klub Krk) nova je prvakinja Hrvatske.

U kategoriji Boys (do 15 godina starosti) prva tri mjesta su zauzeli Slovenci i novi je prvak Slovenije Jan Kralj. Četvrto mjesto u ovoj kategoriji osvojio je Robert Abramović (Wakeboard klub Krk) koji je ostao bez medalje, ali se okrunio naslovom prvaka Hrvatske.

Prvo mjesto među juniorima osvojio je Vjekoslav Ključarić, a u kategoriji onih najstarijih – Masters, nimalo manje atraktivnih, daleko najbolji bio je Planinko Deković.

U prvi puta voženoj kategoriji Wakeskate (Wakesk8) sudjelovalo je sedam natjecatelja, a među njima i jedna djevojka (Nelly Mance, Wakeboard klub Krk) koja se plasirala na peto mjesto. Na trećem je mjestu Lovro Klepac, a na drugom Jan Kralj čime i u ovoj kategoriji osvaja titulu prvaka Slovenije. Pobjedu i titulu prvaka Hrvatske sasvim je zasluženo osvojio Daniel Ratković iz Rijeke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!