Zimski sportovi

Veliki udarac Penguinsima

Branimir Korać • utorak, 30.09.2008.
Veliki udarac Penguinsima

Pittsburgh Penguinsi neće šest mjeseci moći računati na svog najboljeg obrambenog igrača Sergeja Gončara koji će morati na operaciju ramena...

Težak udarac doživjeli su Penguinsi neposredno prije početka nove NHL sezone. Sergej Gončar, njihov glavni obrambeni igrač i jedan od najboljih obrambenih igrača svijeta, morat će pauzirati najvjerojatnije šest mjeseci zbog operacije ramena kojoj će biti podvrgnut već ovaj tjedan. Ionako "lagana" i ne baš uvjerljiva obrana Penguinsa ovim je dobila novi težak udarac nakon neuspjelog dovođenja nekoliko obrambenih igrača tijekom ovog ljeta.

Gončar je ozljedu zaradio u prvom pripremnom susretu protiv Tampe kada je u sudaru s Davidom Kocijem izvukao deblji kraj. Da stvar bude gora po Pittsburgh, barem do sredine prosinca neće moći računati niti na Ryana Whitneya koji je operirao stopalo.

Već u posljednjim pripremnim susretima osjetio se izostanak ovog dvojca, stvar su spašavali vratari Fleury i Sabourin i čini se kako će Penguinsi, ako već ne uspiju potpisati neko obrambeno pojačanje, previše ovisiti o odličnom napadu i inspiraciji Fleuryja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!