Nogomet

"Ne planiram penale"

Vedran Attias • utorak, 30.09.2008.
"Ne planiram penale"
Foto: Kristijan Komarica

Modri su se vratili sa boravka u Sloveniji gdje su bili kako bi u miru "napunili baterije" pred Prag, a kakvo je raspoloženje uoči polaska za Češku - otkrio je trener Dinama...

Trener Dinama Branko Ivanković kaže kako Dinamo nije favorit, no Modri mogu puno dobroga dobiti u četvrtak navečer: "Imamo pozitivan rezultat iz prve utakmice. Mi nemamo što izgubiti u Pragu zato jer su programski ciljevi kluba, a to je bio prolazak dva pretkola - ostvareni. Plasman u Ligu Uefa bio bi sjajan rezultat i možemo puno dobiti kako bi se već ove godine što bolje pripremili za sljedeću."

Dobili smo popis igrača koji idu na put, a među njima očekivano nema još uvijek ozlijeđenog Etta, no i "žrtve iz Koprivnice" Chaga i Argentinca Suareza kojeg muči koljeno, ali koji se tako i tako nije uspio nametnuti treneru Ivankoviću.

Dinamo nije u dobroj formi, no ništa bolje predstave ne pružaju niti igrači Sparte. Naime, kako smo sinoć izvjestili, doživjeli su težak poraz od Libereca: "Taj poraz sigurno nije dobar za nas jer je utakmica bila skroz otvorena, a ne kao što rezultat kaže jer ne odražava stanje na terenu. Nešto kao Slaven i Dinamo."

Spartini napadači četiri susreta nisu zabili gol: "To varljiv podatak jer su imali puno šansi, no očito su u seriji neefikasnosti i to može za nas biti potencijalna opasnost." Češki trener pokušava s rotacijama u napadu, ali nikako ne može naći raspoloženog strijelca: "Naravno da će oni pokušati biti efikasniji jer znaju da moraju zabiti gol. Oni su jučer igrali s dva i čak tri napadača i vjerojatno će i protiv nas tako igrati."

Može li činjenica što su Česi u ponedjeljak igrali utakmicu utjecati na fizičko stanje momčadi: "Ne bih rekao. Oni će se do četvrtka oporaviti i regenerirati tako da tu ne vidim našu prednost." Trener Dinama dodao je kako vjeruje da Patrik Berger niti u četvrtak neće igrati.

U momčadi Dinama bit će promjena u odnosu na Koprivnicu, ali trener nije otkriti kojih: "Često puta prilike diktiraju sastav. Recimo mi smo već u prvih 45 minuta morali mijenjati dva igrača u Koprivnici."

Ivanković nije htio "rangirati" ovu utakmicu po važnosti, nego je dao vrlo vješt i diplomatski odgovor: "Svaka je utakmica značajna, no i svaka sljedeća je najvažnija. Sada mi je ova najvažnija u karijeri, a već poslije te ona s Osijekom."

Mnogo je sličnosti ove utakmice i one u Amsterdamu prošle godine pa može li trener povući neku paralelu: "Ona momčad Dinama bila je formirana, imala dva - tri ključna reprezentativca i igrače koji su imali velik broj međunarodnih utakmica. Tako da je utakmica u Amsterdamu, kao i rezultat, bio samo dokaz velikog potencijala one momčadi. Lovren, Badelj, Kelava, Morales i mnogi su ove godine odigrali svoje prve takve utakmice. Ova je momčad u fazi stvaranja i formiranja te ja očekujem sve bolje i bolje igre."

Usporedba Sparte i Ajaxa također nije lagan posao: "Teško je to uspoređivati. Činjenica da je Ajax prošle godine bio dobar, ali i Sparta je nosioc kvalitete u Češkoj. Oni će u odnosu na prvu utakmicu imati određene promjene i igrački bi trebali biti jači nego u Zagrebu."

Ibanez je dobio udarac, a Hrgović je malo bolestan, no stanje obojice bi se trebalo popraviti do četvrtka, a koji će igrati - trener nije htio reći: "O sastavu ću nešto više moći reći sutra nakon treninga."

U Pragu se očekuje dosta velik broj navijača Dinama za koje se trener nada kako će pomoći momčadi u ostvarivanju dobrog rezultata: "Što se tiče naših navijača, imaju preko 700 karata tako da ja očekujem veliku podršku i da nas nose kao što je to bilo u Amsterdamu, a razloga za neke neugodnosti ne vidim."

S obzirom na rezultat prve utakmice, logično je bilo pitanje vježbaju li Modri jedanaesterce?: "Mi vježbamo penale - što zbog veselja, što zbog natjecanja na treningu, a možda će nam i trebati, no ja ne planiram ići na penale."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!