Košarka

Povukao se Jason Williams

Borna Rupnik • utorak, 30.09.2008.
Povukao se Jason Williams

Nakon deset sezona igračke karijere u najjačoj ligi svijeta, Jason Williams odlučio se povući s parketa. Razlozi povlačenja nisu poznati, a neočekivani je potez stigao samo dva mjeseca nakon potpisa za Los Angeles Clipperse...

Jedan od atraktivnijih playmakera ovog desetljeća, Jason Williams, iznenada je objavio kako završava svoju karijeru. Williamsa je nakon jedne sezone na sveučilištu Florida kao sedmog na draftu 1998. godine izabrala momčad Sacramento Kingsa. U svojoj je prvoj profesionalnoj sezoni izabran u All-Rookie Team.

Nakon tri sezone u Sacramentu, gdje je s Chrisom Webberom tvorio ubojiti dvojac, prešao je Memphis Grizzliese, u kojima je proveo četiri godine. U tom je razdoblju postao najbolji asistent kluba svih vremena. U dresu Memphisa osvojio je i nagradu za igrača koji je najviše napredovao.

Od 2005. godine nosio je dres Miami Heata, s kojim je osvojio i svoj jedini naslov prvaka. Williams je u play-offu pobjedničke sezone 2005./2006. u prosjeku ubacivao 9.3 koša i imao 3.9 asistencija. U kolovozu ove godine obećao je vjernost LA Clippersima, ali za njih neće odigrati niti jednu utakmicu.

Williams je u NBA odigrao ukupno 679 utakmica, a statistika pokazuje kako karijeru završava s prosjekom od 11.4 koša, 6.3 asistencije i 1.3 ukradene lopte po utakmici, uz 39.6% posto šuta iz igre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!