Košarka

S parketa na klupu

Borna Rupnik • četvrtak, 02.10.2008.
S parketa na klupu

Shareef Abdur-Rahim nije se dugo odmarao od košarke. Nakon što je 22. rujna objavio završetak svoje igračke karijere, u srijedu je imenovan za pomoćnog trenera svoje posljednje NBA momčadi, Sacramento Kingsa...

Abdur-Rahim se nakon 12 sezona provedenih u NBA prošli mjesec povukao s terena radi nezaliječene ozljede koljena. "Pokušavao sam ozdraviti zadnjih godinu i pol dana, a onda sam shvatio kako se više neću vratiti na razinu potrebnu za NBA. Takva je stvarnost", priznao je Abdur-Rahim.

Početak njegove trenerske karijere objavio je predsjednik košarkaških operacija momčadi iz Sacramenta Geoff Petrie, a Abdur-Rahim pomagat će prvom treneru Reggieu Theusu. Sacramento se prošle sezone s omjerom pobjeda i poraza 38-44 nije uspio plasirati u doigravanje.

Nakon što su ga 1996. na draftu izabrali Vancouver Grizzliesi, Abdur-Rahim nastupao je i za Atlantu, Portland te Sacramento, u čijim je dresovima skupio ukupno 830 nastupa. U karijeri je postizao 18.1 koš, te ostvarivao 7.5 skokova i 2.5 asistencije po utakmici. Može se pohvaliti i zlatnom olimpijskom medaljom, osvojenom u Sydneyu 2000. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!