Nogomet

"CSKA je kvalitetnija momčad"

Ante Pažanin • četvrtak, 02.10.2008.
"CSKA je kvalitetnija momčad"
Foto: Sandro Donda

Slaven Belupo završio je svoju europsku priču u Moskvi. CSKA je bio prejak, čega je svjestan i trener Mile Petković. Ostaje i dalje žal za propuštenim prilikama u prvom susretu u Koprivnici...

Iznenađenje se nije dogodilo, Slaven Belupo u Moskvi nije uspio ponoviti predstavu poput one na Gradskom stadionu u Koprivnici. Iako Farmaceuti nisu odigrali loši ni na Lužnjikiju CSKA se ipak pokazao prevelikim zalogajem što je istaknuo i sam Mile Petković: "Pokušali smo se što bolje predstaviti i možda napraviti iznenađenje, no CSKA je bolja i kvalitetnija momčad i zasluženo ide dalje. Čestitamo im i navijat ćemo za njih u daljnjem natjecanju. Rezultat i našo poraz od 1:0 je realan, mi smo u završnici pokušali doći barem do izjednačenja, ali nije nam uspjelo, a imam dojam da bi CSKA pojačao ritam da je bilo potrebno. Kod nas se osjetio umor od utakmice s Dinamom, ali ipak mislim da smo svoju šansu prokockali u prvoj utakmici kada smo bili nadomak pobjede."

Slaven Belupo se dobro držao na terenu sve do gola Berezuckog, ali ipak u napadu nije išlo tako tečno kao u Koprivnici i tek zadnjih 10, 15 minuta izgledalo da da bi Farmaceuti eventualno mogli do pogotka. CSKA je nakon gola igrao koliko je trebalo i krajnji zaključak je da se šanse za prolaz bile bitno smanjenje nakon prve utakmice. U tom prvom susretu Slaven je imao dosta šansi i šteta je što nije barem jedna lopta više završila u mreži Akinfejeva nakon gola Jurića. Kasnije su Rusi znalački iskoristili povlačenje naše momčadi u obrani i s dva brza gola stekli veliku prednost.

Trener CSKA Valerij Gazajev je svijestan da je druga utakmica bila lakša i da Slaven nije nikakva 'lijeva ekipa': "Prva utakmica ja bila dosta teška za nas, a uzvrat malo lakši iako nas je Slaven Belupo svojom igrom natjerao da uložimo snagu neophodnu kako bi na kraju pobijedili. Prolaz nam je bio najvažnije, a u zadnje vrijeme smo odigrali puno utakmica i logično je bilo odmoriti neke igrače."

Slaven se sada može okrenuti obvezama u HNL-u i pokušati napasti prvo mjesto tablice. Prvi test već je u nedjelju kada se gostuje kod Intera koji je u prošlom kolu namučio Hajduk. Pobjeda je neophodna i za zadržavanje priključka i za početak moguće serije pobjeda na gostovanjima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!