Automoto

Elias se vraća Gresiniju

Maja Giljanović • četvrtak, 02.10.2008.
Elias se vraća Gresiniju

Toni Elias napušta Alice Ducati i u novoj se sezoni vraća u redove Honde Gresini...

25-godišnji je Španjolac u Hondinom satelitu proveo dvije sezone tijekom kojih je ostvario četiri podija i slavni po mnogočemu prvijenac u MotoGp klasi - u sezoni 2006. osvojivši Estoril za samo dvije desetinke sekunde koštao drugoplasiranog tada Valentina Rossija naslova svjetskog prvaka. Talijana je, naime, upravo tih pet bodova u jednom od najuzbudljivijih finiša u povijesti kraljevske klase ostavilo prekratkim u utrci s Nickyjem Haydenom.

Ove je sezone u Alice Ducatiju Elias osvojio jedno drugo (Češka) i jedno treće mjesto (San Marino) i trenutno je tri utrke prije kraja na 12. mjestu.

Menadžer Honde Gresini, nekadašnji svjetski prvak do 125ccm Fausto Gresini svoju odluku je objavio danas u Phillip Islandu (VN Australije se vozi u nedjelju): "Dobrodošao nam natrag Toni" potvrdivši da Španjolac za volan Hondinog RC212V stiže umjesto Shinye Nakana (10.).

Druga pozicija ostaje rookieju ove sezone Alexu de Angelisu (trenutno 14.).

Honda Gresini je od svog debija 2002. dosad ostvarila 14 MotoGP pobjeda - osam je utrka osvojio Sete Gibernau, pet Marco Melandri i jedna je ova Eliasova u Portugalu otprije dvije godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!