Nogomet

Kao u Amsterdamu

Vedran Attias • četvrtak, 02.10.2008.
Kao u Amsterdamu
Foto: Davor Sajko

(iz Praga za Sportnet.hr Vedran Attias) Dinamo je u samo 90 minuta uspio potpuno okrenuti atmosferu oko kluba i ipak zasluženo ući u Ligu Uefa...

Tomislav Butina: (do 10.minute) U deset minuta što je doslovno stajao na vratima nije niti imao prilike išta pokazati.

Dejan Lovren: Na početku nije bio dovoljno oštar i čvrst, no kako je utakmica odmicala bio je sve bolji i bolji, a sam je napravio i zabio drugi gol Dinama koji je bio strašno bitan.

Dino Drpić: Nije večeras bio na nivou na kojem je znao biti ove sezone, no na kraju, kada je trebalo - odnio je hrpu loptu iz kaznenog prostora Dinama.

Igor Bišćan: Vrlo dobra predstava kapetana. U većini duela bio pravovremen, čvrst i odlučan.

Luis Ibanez: Maleni Argentinac više nije iznenađenje. Njegova brzina, čvrstina i "udarčina" materijal su za vrlo dobrog igrača. Sve to - pokazao je i večeras.

Ivica Vrdoljak: Do skrivljenog penala - jedan od najboljih na terenu. Odlična igra veznog Dinama koji je još jednom pokazao kako se fizički bez problema nosi s europskim momčadima.

Carlos: Velika "kocka" trenera Ivankovića ispala je - sjajno. Iako su mnogi sumnjali kako Carlos može igrati ovu poziciju, više nego solidno je Brazilac odradio sve obrambene zadatke, a sudjelovao i u igri prema naprijed.

Mihael Mikić: Kao i Drpić, više smo očekivali. Na poziciji koju je igrao, trebao je biti opasniji u drugom dijelu kada se otvorilo puno mjesta, no vrlo dobrim prodorima u prvom dijelu ipak je držao Modre.

Pedro Morales: (do 84.minute) Odlična predstava Čileanca koji je večeras pokazao zašto je doveden u Dinamo. Zabio je prekrasan gol za vodstvo kojim je potvrdio silinu svog udarca te bio stalna opasnost za obranu Sparte cijelu utakmicu.

Sammir: (do 58. minute) Solidna predstava mladog, ali igrački već iskusnog Brazilca. Bio je opasan iz kontra napada, no njegova su rješenja ponekad bila prekomplicirana pa je stoga očekivano zamijenjen.

Mario Mandžukić: Igrač utakmice. Mario je još jednom pokazao kako se specijalizirao za prva kola kupa Uefa. Namjestio sva tri gola i doslovno izludio obrambene Sparte svojim stalnim pritiskom. Sjajna utakmica mladog napadača Dinama.

Ivan Kelava: (od 10. minute) Mlad je. Ušao u utakmicu na najgori mogući način - pogotkom. Vrlo brzo došao je i drugi što mu je potpuno uništilo samopouzdanje, no srećom je u drugi dio ušao puno koncentriranije i pokazao kako je jako dobar golman.

Milan Badelj: (od 58. minute) Još jedan pogodak Branka Ivankovića. Ušao u igru na špicu i odlično odradio posao. Vrlo dobro vukao kontre, a i zabio pogodak koji je Dinamo donio Ligu Uefa.

Mirko Hrgović: (od 84. minute) Na kraju vrlo vješto nekoliko puta ukrao pokoju sekundu, a sekunda po sekunda - Liga Uefa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!