Nogomet

Brazilci u velikoj formi

Antonija Pavlić • četvrtak, 02.10.2008.
Brazilci u velikoj formi

Brazil je u svom drugom susretu na Svjetskom prvenstvu upisao novu visoku pobjedu (21:0). Rusi su prva tri boda ubilježili protiv Kube, a isto je napravio i Portugal protiv Paragvaja. Italija je, u boljem izdanju nego prije dva dana protiv Tajlanda porazila SAD sa rezultatom 6:1.

Bez iznenađenja odigrani su i susreti drugog kola skupine A. Brazilci su Solomonske otoke torpedirali sa 21 pogotkom te su tako nakon dvije odigrane utakmice daleko najefikasnija momčad turnira. Ova je pobjeda druga najveća u povijesti svjetskih prvenstava, a ista je momčad na SP-u 2000. u Guatemali sa 29:2 svladala istoimenu domaću ekipu. Brazilski je vratar Tiago u početnim minutama bio prisiljen na dvije dobre obrane i to je manje-više bilo sve od Solomonskih otoka. Kada je Lenisio u petoj minuti otključao bravu solomonskog vratara Juniora Kogua sve je dalje išlo lakše.

Do kraja su poluvremena postigli još sedam pogodaka, da bi u drugom dijelu susreta solomonsku mrežu pogađali još 13 puta. U momčadi prepunoj strijelaca istaknuli su se Falcao sa šest i Lenisio sa četiri pogotka dok su Schumacher i Betao postigli po tri. Dva puta se u strijelce upisao i Wilde dok su po jedan zgoditak postigli Vinicius, Gabriel i Carlinhos.

Rusi su također očekivano u drugoj utakmici A skupine nadvladali Kubu. U susretu prepunom tenzija u kojem je sudac < b>Alvaro Sacarelo podijelio čak osam žutih i dva crvena kartona Kubanci su na sve moguće načine pokušavali dostizati rusku prednost no to im na kraju nije uspjelo. Kubanski malonogometaš Yosniel Mesa u četvrtoj je minuti svojoj momčadi zadao veliki udarac pogodivši vlastitu mrežu. Tri minute kasnije na semaforu je već bilo 3:0, zaslužni su za to bili Vladislav Shayakhmetov i Konstantin Maevskiy. Dmitry Prudnikov i Sirilo potom su u 8. i 9. minuti postigli još dva pogotka te je Kuba sa pet komada u mreži izgledala potpuno izgubljeno.

No, do konca su 20. minute požrtvovni Kubanci uspjeli vratiti vlak na tračnice te su zahvaljujući pogocima Madrigala i Mesa smanjili na 5:2. Kuba je i drugo poluvrijeme započela bolje te je prvo Damir Khamadiev u 29. minuti postigao šesti pogodak svoje momčadi da bi na 7:2 zaokružio Sirilo. Mesa je potom smanjio na 7:3, no Rusi nisu padali niti na psihološkom niti na taktičkom niti na tehničkom planu. Konačnih 10:5 za rusku ekipu.

Italija je nakon početne pirove pobjede nad Paragvajem u skupini B (1:0), protiv SAD-a zaigrala daleko hrabrije te je prvi pogodak postigla u osmoj minuti. Doprvaci iz Kineskog Tajpeha od prije četiri godine odigrali su impresivno te SAD nije imao prevelike šanse. Iako je Andy Rosenband u petoj minuti poravnao rezultat i vratio Amerikancima nadu u preokret, jedini je pogodak do kraja prvog dijela bio djelo Sandra Zannetija čime je Italiju prije predaha doveo do prednosti.

SAD je i u drugom dijelu susreta imao prilika za novo izjednačenje no kada je Patrick Nora u 32. minuti proparao mrežu Jeffa Richeyja svje je bilo gotovo. Grana je u nastavku realizirao kazneni udarac, a Edgar Bertoni i Saad Assis su rezultat doveli do konačnih 6:1.

Paragvaj je nakon početnog trijumfa nad SAD-om (5:0) nastavio s očekivanim rezultatima. Bolji su od momčadi Ribena Sulbedie bili izabranici Portugala koji su u teškoj utakmici zahvaljujući ponajviše Arnaldu došli do prva tri boda. Portugal je iz jednog kontranapada koji je poveo Pedro Costa u drugoj minuti već došao do vodstva da bi presing Paragvaja koji je uslijedio nakon pogotka donio poravnanje rezultata. Do kraja su poluvremena mreže ostale netaknute da bi početkom drugog dijela obje momčadi propustili nekoliko dobrih prilika.

Konačno je Arnaldo u 22. minuti doveo Portugal u vodstvo, no sve je na početak vratio Rene Villaba u 28 minuti. Dvije minute prije kraja Portugalu sva tri boda donosi svojim drugim pogotkom na utakmici Arnaldo.

Svjetsko prvenstvo, Brazil, Grupe A i B:
Solomonski Otoci - Brazil 0:21 (0:8)
Rusija - Kuba 10:5 (5:2)
SAD - Italija 1:6 (1:2)
Portugal - Paragvaj 3:2 (1:1)

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!