Košarka

"Garnett je želja broj jedan"

Sanja Čalić • petak, 03.10.2008.
"Garnett je želja broj jedan"
Foto: Bruno Karadža

Uoči otvaranja nove sezone svoja su mišljenja o situaciji u klubu i ciljevima koji su pred momčad postavljeni okupljenim novinarima izrekli čelni ljudi Košarkaškog kluba Zadar...

Predsjednik Uprave kluba Kristijan Magaš optimističan je uoči početka nove sezone, ističući kako je bolje da su se problemi pojavili sada nego kasnije: "Nadam se da će ova sezona biti najuspješnija u povijesti kluba do sada, znači, očekujemo taj konačni ulazak u Euroligu. Na početku smo imali male probleme, kao što znamo s Beckom, ali bolje da smo ih imali sada, prije početka sezone, nego u tijeku sezone. Nadam se konačnom raspletu te situacije do kraja sljedećeg tjedna. Novi sponzorski ugovori idu, sve ide svojim tijekom, još samo da rezultati idu i bit će u redu."

Uspješnoj sezoni zadarske momčadi nada se i sportski direktor kluba Giuseppe Giergia: "Nova je sezone pred nama, zadane ciljeve znamo. Najbitnije je da ćemo igrati u novoj dvorani i jako sam sretan radi toga. Imamo dobru, kompetitivnu momčad i ja se nadam da ćemo uspjeti učiniti ono što se od nas očekuje, a hoće li to biti najuspješnija sezona u povijesti kluba, teško je to reći. Situacija je vrlo teška i zahtjevna, ali mi sigurno želimo uspjeti i nadam se da ćemo to ostvariti."

Na sam tijek pripremnog perioda osvrnuo se Zadrov trener Aco Petrović ističući, između ostalog, kako je iznimno bitno da Zadar ostvari pobjedu u prvim domaćim susretima: "Ne ulazimo sto posto spremni u sezonu, no to nas ne amnestira od želje da prva tri-četiri kola dobijemo one utakmice koje moramo dobiti. To nam je onaj imperativ, igrali dobro ili loše, u kakvom god raspoloženju bili, to su utakmice koje Zadar mora dobiti kako bi sebi kupio vrijeme do onog trenutka kad budemo kompletni."

Nije Aco krio tko mu je prvi igrač na listi želja nakon što situacija oko Romela Becka bude riješena, a o spekulacijama i mogućnostima da upravo Marlon Garnett uskoro zaigra u zadarskom dresu, Zadrov trener kaže: "S obzirom na to što ova momčad treba, to je profil igrača koji bi se iznimno lako i iznimno kvalitetno, po meni, uklopio u ovu momčad. On je na listi od tri–četiri igrača, na mojoj listi je apsolutno želja broj jedan. Tražio sam od njega, s obzirom da ima ponude iz Španjolske i Italije, da te ponude stornira na tri–četiri dana, da vidimo hoćemo li uspjeti razriješiti ono što se treba razriješiti."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!