Košarka

Polovičan uspjeh naših

Sanja Čalić • ponedjeljak, 06.10.2008.
Polovičan uspjeh naših

Nedjeljnim je dvobojima kompletirano prvo kolo španjolske lige u kojem su klubovi naših igrača imali polovičan učinak...

Uspješna je bila premijera Bilbao Basketa u prvom prvenstvenom kolu u kojem su u gostima svladali Estudiantes (71:76). Bilbao je većim dijelom susret imao u svojim rukama te je time stvorio dovoljnu prednost za pobjedu koju ni lošije odigrana posljednja dionica s svega devet postignutih koševa nije ugrozila. Gostujuću je momčad predvodio Drago Pašalić s 13 poena i tri skoka, dok je Marko Banić uz sedam poena zabilježio isto toliko skokova.

Do tijesne je pobjede u gostima došla i Tau Ceramica koje se nakon slabijeg početka vratila u igru i slavila nad Vivemenorcom (77:79). Mario Stojić na parketu je proveo 30 minuta tijekom kojih je postigao 11 poena i tri skoka, dok je Marino Baždarić bio nešto uspješniji upisavši 12 poena i četiri skoka. S druge strane, pobjedi Tau Ceramice svoj je doprinos dao Stanko Barać s četiri poena i šest skokova.

Dobar je otpor Barceloni u prvom dijelu pružao Joventut, no domaća je momčad, koju je predvodio Grimau (15 poena, šest skokova, pet asistencija), u drugom poluvremenu prelomila susret u svoju korist (95:77) i zasjela na prvo mjesto ljestvice. Uvjerljivo je Alta Gestion Fuenlabrada slavila nad Murciom (97:81) uz vrlo dobar učinak raspoloženog Bianca (23 poena, pet skokova, pet asistencija), dok Zaragozi ni sjajan Quinteros (28 poena, tri skoka) nije mogao pomoći u dvoboju protiv Pamese (72:82).

Najneizvjesnije je bilo u dvoboju Ricoh Manrese i Cajasola u kojem je domaća momčad u posljednju dionicu ušla s 13 poena prednosti, no Cajasol je na kraju tek za pola koša bio kratak za potpuni preokret (69:68). Domaće je predvodio Asselin s 20 poena i osam skokova, dok je kod Cajasola najefikasniji bio Ignerski sa 17 ubačenih koševa.

ACB liga, prvo kolo: MMT Estudiantes – Iurbentia Bilbao Basket 71:76, Vivemenorca – Tau Ceramica 77:79, Regal Barcelona – DKV Joventut 95:77, Alta Gestion Fuenlabrada – Murcia 97:81, CAI Zaragoza – Pamesa Valencia, Ricoh Manresa – Cajasol 69:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!