Nogomet

Bez inspiracije protiv Pjesnika

Ante Jukić • ponedjeljak, 06.10.2008.
Bez inspiracije protiv Pjesnika
Foto: Sandro Donda

Nogometaši Zagreba pobjednički su napustili Vinkovce, učinivši, tako, ono što u dosadašnjem dijelu sezone nije uspjelo nijednoj drugoj momčadi. Slavlju Pjesnika na stadionu uz Bosut nema nikakve zamjerke, iako smo dojma da bi podjela bodova bila puno realniji ishod ovog susreta...

S puno je poštovanja i lijepih riječi o momčadi Luke Pavlovića zborio Srećko Lušić u najavi utakmice. Upozoravao je vinkovački strateg na uigranost zagrebačkog sastava, koji već nekoliko sezona gradi prepoznatljivi stil igre, na pojedinačne kvalitete Brkljače, Parlova, Piškora i Krstanovića, ali i činjenicu da su na Zagrebu zube "slomili" Hajduk i Dinamo, klubovi u dvobojima s kojim osvojeni bodovi još uvijek, bez obzira na poprilično "poremećen" red veličina u HNL-u u posljednje vrijeme, imaju veliku težinu.

Pa, iako su Pjesnici do pobjede u slavonskoj ravnici došli upravo zahvaljujući suradnji već spomenutih Piškora i Krstanovića, ne može se reći da su gosti u Vinkovcima odigrali neku spektakularnu utakmicu. Cibalia je "pala" ponajprije zbog vlastite igre, koja doduše nije bila toliko loša, ali se na kraju pokazala nedovoljnom za sprječavanje rušenja vinkovačke "tvrđave".

Istaknuo je Srećko Lušić da će njegovoj momčadi za bod(ove) protiv gostiju iz metropole biti neophodna tri čimbenika: maksimalni angažman, adekvatan doprinos svih igrača te dašak sportske sreće. Nažalost po Vinkovčane, ispunjen je bio samo prvi preduvjet.

Nebesko-plavi su, tu nema sumnje, svih 90 minuta ostavili dojam momčadi koja se trudi, pokušava, no i momčadi čiji su napadi uglavnom završavali na 20-ak metara od protivničkog gola. Jednostavno, neki igrači nisu odigrali na razini koja se od njih očekuje, a posebno se to odnosi na Željka Malčića, kojeg smo znali vidjeti u puno boljim i zdanjima. Pa, kada uz njega imate još i prilično suzdržane Bagarića i Pavličića, te izmjene koje nisu donijele željeni pomak u igri, eto i glavnog razloga poraza. Iako, mora se istaknuti da je Zagreb u pojedinim situacijama imao dosta sreće, i da Cibalia vjerojatno nije zaslužila okončati susret bez ijednog boda u džepu.

No, što je, tu je. Ono što im je donijela u nekim ranijim kolima, Vinkovčanima je fortuna uzela u ovom. Stoga ne bi bilo pristojno prozivati ovu rimsku božicu zbog nedjeljnog poraza, "zamjeriti" joj se jedino može trenutak u kojem je odlučila pohoditi Vinkovce. Naime, nakon prošlotjednog poraza u Varaždinu, a prije gostovanja u Splitu i Koprivnici, gdje će biti izrazito teško ostati neporažen, bodovi protiv Zagreba su u Cibaliji označeni kao oni od posebne važnosti. Trebalo je prije dva uzastopna gostovanja još malo "podebljati" bodovni saldo i neopterećeno otići na dvotjednu stanku zbog nastupa reprezentacije. "Ma, baš bi nam dobro došla ova tri boda", prizivao je Lušić pobjedu u petak na pressici, svjestan kako bi se ona pozitivno odrazila na atmosferu u vinkovačkom prvoligašu.

Ovako, idila u gradu na Bosutu malo je poljuljana, no razloga za neke velike potrese nema. Čak i u slučaju poraza od Hajduka i Slaven Belupa, prezentacije Cibalije u dosadašnjem dijelu prvenstva zaslužuju "palac gore". Svima je valjda jasno da treće mjesto, na kojem su se Vinkovčani nakratko nalazili, nije realno i da neminovno mora doći bodovna suša. Na Srećku Lušiću i igračima je sada ovu pauzu što bolje iskoristiti i potruditi se da taj "post" ne potraje predugo...

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!