Nogomet

"Europljani" danas u Kupu

Zoran Zdelar • srijeda, 08.10.2008.
"Europljani" danas u Kupu
Foto: Davor Sajko

Dva hrvatska kluba koja su se ove sezone najduže zadržala u europskim klupskim natjecanjima, Dinamo, koji je još uvijek u Europi, te Slaven Belupo danas odigravaju svoje odgođene utakmice 1/16 finala Hrvatskog kupa...

Aktualni osvajač Kupa, Dinamo, gostuje u malom zagorskom mjestu Mače koje broji svega tek oko 2.500 stanovnika i nema sumnje da će se večeras oko travnjaka Gaja skupiti dobar dio Mača, ali i okolnih mjesta. Domaći strateg Ignac Jurina najavljuje hrabru igru protiv Modrih, koji kao da već računaju na prolaz, što ih je dosad već znalo skupo koštati u Kupu.

Branko Ivanković ipak neće štedjeti svoje igrače i poslat će na teren najsnažniju moguću momčad, bez reprezentativaca Drpića, Mandžukića i Moralesa te ozlijeđenih Butine i Etta.

U gotovo sličnoj situaciji nalazi se i Slaven Belupo, koji također ide u goste velikom autsajderu na Zvrnik. Svi u Poletu oduševljeni su samim rezultatom što su izborili priliku da im u goste stigne jedan hrvatski nogometni prvoligaš, tako da je za njih ovo već nagrada.

Domaćini imaju poprilično problema sa sastavljanjem momčadi, nekoliko je igrača ozlijeđeno, jedan je suspendiran, a ima i onih koje je uhvatila viroza. U sportskom duhu svi u ovom nogometnom trećeligaši najavljuju da im je želja tek promovirati nogomet u svom kraju, a pokušat će izgubiti sa što manjom razlikom.

Mile Petković ipak opreznije ulazi u utakmicu 1/16 finala Kupa od svog kolege iz Dinama te najavljuje maksimalan pristup te da će dati sve od sebe kako ne bi došlo do eventualnog iznenađenja, a da se to ne dogodi pobrinut će se standardna prva postava Slavena.

1/16 finala Hrvatskog kupa:
Gaj Mače – Dinamo 15.30h
Polet Buševac – Slaven Belupo 15.30h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!