Košarka

Ukiću prve minute

Branimir Korać • srijeda, 08.10.2008.
Ukiću prve minute
Foto: Bruno Blumenschein

Započela je NBA predsezona, a svoje prve minute u dresu Toronto Raptorsa upisao je Roko Leni Ukić. Toronto je visoko porazio Cavse, a Ukić je sedam minuta proveo na parketu...

Nakon trening kampova u kojima su NBA momčadi započele s pripremama za novu sezonu, startala je predsezona. Toronto Raptorsi otvorili su ju visokom pobjedom protiv Cleveland Cavsa, a u njoj je sudjelovao i Roko Ukić. Bilo je upitno da li će Roko uopće nastupiti zbog ozljede rebara koju je zaradio na treningu, no ipak je bio u igri i za sedam minuta upisao je dvije asistencije i promašio tri šuta.

Raptorsi su slavili 104:84, a loša vijest po Ukića je što je prvo ime Raptorsa bio njegov izravni kandidat za drugu mjesto u rotaciji razigravača Willie Solomon koji je ubacio 17 poena uz četiri dodavanja. 15 poena i osam skokova dodao je Andrea Bargnani. Kod Cavsa najbolji su bili Zydrunas Ilgauskas sa 16 poena i šest skokova te Mo Williams s 12 poena i četiri asistencije.

Houston je bio bolji od Memphisa 96:93 uz odličnu igru sophomorea Chada Landryja (18 poena i devet skokova) i Rona Artesta koji se navijačima Rocketsa predstavio s 15 poena i šest skokova. Kod Memphisa 15 poena uz osam skokova ubacio je Hakim Warrick, a 14 poena dodao je rookie O.J. Mayo.

Dallas je uz 17 poena Dirka Nowitzkog i Brandona Bassa sa 108:82 svladao Washington za kojeg nije nastupio Gilbert Arenas, a u njegovom odsustvu prvo ime bio je Blatche s 18 poena.

Andrew Bynum vratio se nakon teške ozljede s 15 poena i osam skokova u porazu Lakersa od Utah Jazza 99:90, a prve minute u dresu Portlanda odradio je prvi pick prošlogodišnjeg drafta Greg Oden. Blazersi su pregazili Sacramento 110:81, a Oden je ubacio 13 poena uz pet skokova i dvije blokade.

NBA predsezona:
Cleveland - Toronto 84:104, Houston - Memphis 96:93, Dallas - Washington 108:82, LA Lakers - Utah 90:99, Portland - Sacramento 110:81.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!