Nogomet

Runje otpao zbog slomljenog prsta!

Zoran Zdelar • srijeda, 08.10.2008.
Runje otpao zbog slomljenog prsta!
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Vratar Vedran Runje u potpunosti je ispao iz konkurencije za nastup protiv Ukrajine i Andore nakon što je na treningu slomio mali prst lijeve ruke...

Zdravstvena situacija bila je u hrvatskoj reprezentaciji praktički idealna sve do treninga koji se održao danas s početkom u 17 sati. Izbornik Slaven Bilić dugo se dvoumio treba li u Kharkivu prednost u sastavljanju prve postave dati Stipi Pletikosi ili Vedranu Runji, a gotovo je sigurno da bi potonji dobio mjesto među vratnicama na gostovanju u Ukrajini.

No, trening je to promijenio nakon što je Runje u namjeri da obrani udarac Jerka Leke s rukom snažno udario u vratnicu. Nesretni je vratar odmah odvezen u obližnju bolnicu, a pregledom je utvrđeno da mu je slomljen mali prst lijeve ruke.

32-godišnjem Runji prst je puknuo na čak tri mjesta i najvjerojatnije neće ostati uz suigrače u reprezentaciji, već će se još večeras ili sutra uputiti natrag u Francusku kako bi tamo započeo proces oporavka.

Bivši vratar Hajduka, Standarda, Marseillea i Bešiktaša, a danas čuvar mreže Lensa, tako je u potpunosti otpao iz svih kombinacija, pa će Bilić morati i ovom prilikom na teren poslati Pletikosu. Mjesto na klupi zauzeti još jedan Hajdukovac – Danijel Subašić, koji ga je i zamijenio nakon ozljede na treningu.

Iako su mu sad u kadru na raspolaganju ostala tek dva vratara, Slaven Bilić rekao je da neće u reprezentaciju pozivati novog čuvara mreže.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!