Automoto

Veliko priznanje za Valjana

Borna Rupnik • četvrtak, 09.10.2008.
Veliko priznanje za Valjana

Najuspješnija sezona Lorisa Valjana još nije završena. U nedjelju ga očekuje nastup na vrlo prestižnoj utrci u španjolskom Albaceteu, gdje će predstavljati Hrvatsku u klasi SuperSport...

Loris Valjan dobio je još jedno veliko priznanje za svoje izvrsne ovogodišnje rezultate. Nakon osvojenog drugog mjesta u Kupu Europe i trećeg mjesta na Alpe Adria kupu naš će vozač kao prvokvalificirani u svojoj klasi odmjeriti snage s najboljima od najboljih.

Circuito Albacete

Dužina staze: 3539 metara

Širina staze: 10-12 metara

Dužina ciljne ravnine: 623.5 metra

Desnih zavoja: 8

Lijevih zavoja: 5

Krema europskih vozača iz Italije, Njemačke, Španjolske, Francuske, Skandinavije, Nizozemske i Istočne Europe te sa Alpe Adria kupa i Kupa Europe natjecat će se u klasama 125SP, SuperSport 600 i STOCK 1000. Oni su se kvalificirali kroz nastupe u najjačim prvenstvima Europe poput talijanskog CIV-a, njemačkog IDM-a ili španjolskog RFME-a.

Neki od njih već su se okušali i protiv svjetske elite, a iskusni Valjan sigurno će znati iskoristiti činjenicu što osobno poznaje dobar dio svojih konkurenata te će juriti na sam vrh. Utrka se vozi u nedjelju na stazi Circuito Albacete.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!