Nogomet

"Nismo pročitani!"

Tomislav Pacak • četvrtak, 09.10.2008.
"Nismo pročitani!"
Foto: Kristijan Komarica

Samo se jedna tema protezala kroz današnje okupljanje izbornika Slavena Bilića sa "sedmom silom" - je li igra hrvatske reprezentacije "pročitana knjiga"...

Iako je izbornik opvrgnuo da ga previše dira Mihajličenkova izjava kako je pročitao igru Hrvatske, konstantno se tijekom presice vraćao na tu temu.

"Mogu to i ja reći. Ako igramo istom taktikom, ako imamo standardan sastav, sve se lako vidi - igramo kroz kontre, polukontre, držimo loptu. To se vidi, ali da smo 'pročitani' ne bismo imali rezultate kakve imamo. Ni u jednoj utakmici protivnik nije stvorio više šansi nego mi. Po tome je svaka prava momčad pročitana jer se vide neki obrasci u igri", započeo je Bilić.

Izbornik se vraćao često na tu temu, pitao je čak i novinare po čemu je to igra Hrvatske pročitana, no u rasprave se nije nitko upuštao. Bilić je za kraj ukrajinskom kolegi samo poručio: "Vidjet ćemo u subotu navečer je li nas pročitao."

Ozljeda Runje definitivno je pokvarila planove Biliću, sada je izbornik morao razgovarati s Pletikosom kojem je već poručio da će biti drugi izbor: "Ružna je ozljeda Runje, neće ga biti barem četiri tjedna. Sa Stipom sam prije razgovarao konstruktivno, a mislim da promjena plana neće na njega utjecati. Uvijek želim sve pošteno reći dečkima."

Momčad je analizirala igru Ukrajine protiv Bjelorusije i Kazahstana, igrači su upozoreni na jake, ali i slabije strane ukrajinskog sastava: "Pred nama je velika utakmica, ali mi odlazimo optimistični. Važno je da smo spremni, puni samopouzdanja i poštovanja. Znamo težinu utakmice, idemo na put."

Momčad sutra kreće za Harkiv gdje je u subotu navečer čeka iznimno važan kvalifikacijski susret u kojem poraz valja izbjeći pod svaku cijenu...

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!