Košarka

Medveščak nije uspio

Branimir Korać • četvrtak, 09.10.2008.
Medveščak nije uspio

Košarkašice Medveščaka nisu se uspjele plasirati u skupine Fibinog Eurokupa. Unatoč pobjedi Hrvatica u uzvratu u Zagrebu, latvijski Cesis prolazi dalje...

Visoki poraz u prvom susretu u Latviji bio je koban po Medveščak. Cesis je na svom parketu slavio 70:53 i bilo je jasno kako Medveščak pred sobom ima gotovo nemoguću misiju. No u završnici susreta pojavila se mala prilika i Medveščak se približio, ali kriza Latvijki trajala je kratko i konačnih 79:71 nije bilo dovoljno.

Medveščak je vrlo dobro ušao u utakmicu i gotovo 25 minuta imao je prednost od desetak poena viška koja je davala nadu u čudo. Sredinom treće četvrtine uspjele su se gošće približiti na četiri poena zaostatka da bi se Medveščak još jednom odvojio.

Osam minuta prije kraja susreta Cesis je poravnao na 61:61 i činilo se kako je susret završen. Tada je uslijedila serija Medveščaka u pet minuta 15:2 i domaće igračice povele su 76:63 na tri minute prije kraja. Gintaras Kruckauskas tada je pozvao minutu odmora nakon koje Cesis igra bolje i uspijeva spriječiti nalet i veliki preokret Medveščaka.

Kod Medveščaka su najistaknutije bile Mirna Mazić s 25 poena i devet skokova te Silva Šeda s 15 poena i pet osvojenih lopti. U gostujućem sastavu Elina Babkina susret je završila s 19 poena, a Sandra Dijon dodala je 17 poena i pet skokova.

Fiba Eurokup, pretkolo, uzvratni susret:
Medveščak - Cesis 79:71 (53:70).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!