Automoto

Line-upovi dogodine

Maja Giljanović • subota, 11.10.2008.

Samo četiri momčadi u aktualnom MotoGP prvenstvu i sljedeće će godine ostati u istom sastavu...

Sva četvorica Yamahinih vozača ostaju gdje su i sada - svjetski prvak Valentino Rossi i talentirani Španjolac Jorge Lorenzo u Fiat Yamahi odnosno James Toseland i Colin Edwards u Techu 3.

Ne mijenja ni Suzuki svoje Chrisa Vermeulena i Lorisa Capirossija, a Honda će svoj LCR i dogodine dati u ruke Randyju de Punietu.

Trojici vozača, pak, stižu novi "suigrači" - svjetski prvak iz 2006. Nicky Hayden (Repsol Honda) će se u Ducatiju pridružiti dojučer aktualnom svjetskom prvaku Caseyju Stoneru, Andrea Dovizioso (JiR Team Scot) će popuniti rupu u japanskoj momčadi i novi je momčadski kolega Danija Pedrose, a katastrofalnu će u redovima Ducatija sezonu 2008. u društvu Johna Hopkinsa u Kawasakiju pokušati zaboraviti Marco Melandri.

Satelit San Carlo Gresini je vratio Tonija Eliasa i zadržao Alexa de Angelisa, a restrukturirani JiR je ponudio šansu Yukiju Takahashiju - trenutno šestoplasiranom u prvenstvu do 250 kubika.

Japancu bi konkurenciju, šuška se, u borbi za naslov rookieja godine mogli činiti Mika Kallio i Niccolo Canepa. Trenutno trećeplasiranog u klasi do 250ccm, 25-godišnjeg Finca Kallija i dosadašnjeg Ducatijevog test-vozača, 20-godišnjeg Talijana Canepu navodno bi pod svoje trebao dovesti Alice Team - svoju bi odluku Ducatijev satelit trebao objaviti nadolazećeg vikenda na Velikoj nagradi Malezije.

Kawasaki i Ducati još uvijek pregovaraju sa sponzorima, a svi ljubitelji motosporta iskreno se nadaju da će potonjima peti motor sponzorirati Onde 2000 jer u tom slučaju slijedi nam veliki come-back 35-godišnjeg Katalonca Sete Gibernaua po mnogima najvećeg u povijesti koji se nikad nije okitio naslovom svjetskog prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!