Zimski sportovi

Velika gledanost sljemenskih utrka

HINA • utorak, 14.10.2008.
Velika gledanost sljemenskih utrka
Foto: FaH

Utrke muškog i ženskog slaloma VIP Snow Queen Trophy na zagrebačkom Sljemenu ove su godine po posebnom kriteriju Međunarodnog skijaškog saveza (FIS), koji uključuje broj gledatelja na stazi i TV-gledatelja, bile ukupno čak treće po gledanosti od svih utrka Svjetskog kupa prošle sezone, kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek...

"Postigli smo izvanaredan uspjeh koji nam priznaje i FIS, a po gledanosti su ispred nas samo Kitzbühel i Adelboden, dok je Zagreb ispred čuvenog Wengena, što je doista nestvarno", izjavio je Pavlek, dodavši i kako je FIS službeno u kalendaru potvrdio sljemenske slalomske utrke u narednih pet godina, što je maksimum.

"Trud koji smo uložili u skijaške utrke na Sljemenu svih ovih godina se višestruko isplatio, postavili smo visoke standarde koje svi uvažavaju i organizacijski smo toliko jaki da nam je FIS u kalendaru dao maksimalnih pet godina. Dobili smo i stalni termin uvijek u prvom tjednu nakon Nove godine, što je odličan skijaški termin i iskazuje veliko povjerenje čelnika svjetskog skijanja", ustvrdio je Pavlek, najavivši za 2009. petu žensku i drugu slalomsku mušku sljemensku utrku.

Skijašice će po prvi puta voziti dnevni slalom, 4. siječnja s prvom vožnjom u 9.45 sati, a drugom u 12.30 sati, dok će se isti dan popodne voziti Utrka skijaških legendi, čija će domaćica opet biti Janica Kostelić.

Muški slalom bit će noćni 6. siječnja s prvom vožnjom u 15.15 sati, a drugom u 18.30 sati. Prije svake utrke će se tradiocionalno na Trgu Bana Jelačića ždrijebati startni brojevi, a očekuje se da će prijenos iz Zagreba opet preuzimati barem 22 TV postaje, što je bio slučaj ove godine.

Prošlogodišnji proračun cijelog projekta iznosio je 28 milijuna kuna, a sljedeće godine će proračun možda biti i nešto manji, kazao je Pavlek, naglasivši veliku pomoć Grada Zagreba i Hrvatskog skijaškog saveza.

Uime Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić obećao je punu potporu sljemenskim utrkama, koje su, po njegovim riječima, najveći sportski događaj u Hrvatskoj, ali i najuspješniji jer su nakon samo četiri godine prijenosi iz Zagreba treći po gledanosti u Svjetskom kupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!