Nogomet

Šimunić: "Andoru treba razbiti"

Zoran Zdelar • utorak, 14.10.2008.
Šimunić: "Andoru treba razbiti"
Foto: Davor Sajko

Novopečeni kapetan hrvatske reprezentacije, Josip Šimunić, slaže se da Andoru treba svladati što uvjerljivije kako bismo popravili gol razliku...

Josipu Šimuniću pružit će se u srijedu čast nošenja kapetanske vrpce hrvatske reprezentacije s obzirom da je kamp napustio Niko Kovač kako bi se pridružio svojem klubu Red Bull Salzburgu. Naravno da je jedan od najiskusnijih aktualnih hrvatskih reprezentativaca iznimno sretan što mijenja kapetana Kovača.

"U svakom slučaju radi se o velikoj časti, ali najvažnije je da mi Andoru razbijemo najviše što možemo. Bez previše filozofije, treba zabiti što više golova zbog te gol razlike koja bi nam kasnije mogla biti iznimno bitna i na kraju nam presuditi", rekao je novopečeni kapetan.

Posljednjih dana spominje se i da bi se neki hrvatski reprezentativci kroz dvoboj s Andorom mogli očistiti od žutih kartona tako da propuste onda travanjsku utakmicu, a budu sigurni za nastup nakon toga protiv Ukrajine u Maksimiru. U sličnoj situaciji je i Joe, hoće li i on to napraviti?

"Dobro pitanje, ali sigurno je da ja neću namjerno ići na žuti karton. Moguće da se dogodi, zaista bi bilo idealno prije utakmice s Ukrajinom biti čist od kartona", slaže se Šimunić.

Hrvatski "Australac" Andori je već jedan pogodak zabio, još u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2004. godine, a u dvoboju protiv njih je bio i asistent. "Andora je po svim pokazateljima, i rejtingu i rezultatima, nemoćna momčad. Sve to može biti i dvosjekli mač i svjesni smo da nam mogu napraviti probleme. Mi ćemo biti oprezni i obaviti ono što se od nas očekuje."

Šimunić se slaže se s mišljenjem izbornika da je do kraja još preostalo previše utakmica kako bi se već sada počele raditi kalkulacije. Najmanje kalkulacija je potrebno u slučaju da pobijedimo sve do kraja, no čekaju nas još neke vrlo teške utakmice. "Teško je očekivati sve pobjede, može se svašta dogoditi. Neki se put stvari razvijaju bez jasne logike. No, bod u Ukrajini, što god neki rekli, nam je mnogo pomogao da se oporavimo nakon poraza od Engleske."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!