Zimski sportovi

Lambielu ostaju samo gala-programi

Maja Giljanović • četvrtak, 16.10.2008.
Lambielu ostaju samo gala-programi
Foto: EPA

Dvostruki svjetski prvak i olimpijski srebrni iz Torina 2006. Stephane Lambiel objavio je danas svoj odlazak iz svijeta natjecateljskog umjetničkog klizanja...

23-godišnji Švicarac - osam puta nacionalni prvak, prvak svijeta 2005. u Moskvi i 2006. u Calgaryju, čime je postao prvi Švicarac u povijesti s dva naslova, gost Zagreba gdje je na Europskom prvenstvu ranije ove godine osvojio srebro iza Tomaša Vernera - nikako se ne uspijeva oporaviti od ozljede aduktora zbog čega procjenjuje da je vrijeme posvetiti se isključivo ekshibicijama.

"Nije ovo ishitrena odluka. Dosta sam dugo, naime, vagao argumente i za i protiv da bi ovi potonji prevladali. Moje tijelo ne može više podnositi napore koji su potrebni za sam svjetski vrh, stoga je vrijeme da okrenem novi list", izjavio je Lambiel najavivši, međutim, da će se i dalje odazivati na sudjelovanje u gala-priredbama.

Lambiel je zadnju godinu proveo u SAD-u gdje je trenirao s Viktorom Petrenkom, ali ističe: "Nema smisla mučiti ni sebe, a ni Viktora. Grijeh bi bio dozvoliti da olimpijski pobjednik" (Petrenko je 1992. osvojio naslov u Albertvilleu, op.p.) "trati svoje vrijeme i trenerski talent na učenika koji zbog ozljede više ne može dati svoj maksimum", krajnje je korektan u Bernu bio Lambiel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!