Košarka

"Tipični bijeli centar"

Ivor Krapac • petak, 17.10.2008.
"Tipični bijeli centar"
Foto: Kristijan Komarica

Jared Homan, novi Cibonin centar, priključio se suigračima i, po riječima trenera Velimira Perasovića, vrlo brzo uklopio u novu sredinu. Homan je bio na treningu već u četvrtak, odmah po dolasku u Zagreb, a Perasović na njega računa u dolazećem susretu s podgoričkom Budućnosti. Opisao ga je riječima iz naslova...

Pojačanje na visokim pozicijama koje su Cibosi angažirali ponajprije zbog zdravstvenog stanja Nikole Prkačina (bolna leđa) već je na prvom treningu izgledalo kao da je u Zagrebu duže vrijeme. "Odradio je trening do kraja bez problema, vidi se da će ostaviti srce na parketu. Naravno, ima i limitacija, ali dat će ruku našoj momčadi, posebno agresivnošću u obrani", kazao je trener Perasović o Homanu, dodajući da će ga koristiti već sutra protiv Budućnosti (20 h) u četvrtom kolu NLB lige u Draženovom domu.

Što se tiče papirologije i pravovremene Homanove registracije, Cibonin trener kazao je da, po njegovim saznanjima, nema prepreka da novi centar zaigra već protiv Podgoričana. "Ne znam je li sve u redu s izlaznim pismom, no o tome nemam nikakvih negativnih informacija pa na Homana računam za sutrašnju utakmicu... Riječ je o igraču koji će dati sve od sebe, neće se štediti iako, naravno, treba računati da se može osjetiti da je došao samo dva dana prije utakmice. Možda nije igrač za 15-ak poena, ali može nam pomoći."

Homanova subotnja uloga mogla bi biti posebno bitna zbog još uvijek upitnog statusa Nikole Prkačina. Perasović je rekao da je iskusni hrvatski reprezentativac na treningu pokazao da je bolje nego prošlog tjedna, kada nije mogao ni trčkarati, a hoće li moći zaigrati bit će poznato tek kasnije danas ili sutra.

Što se tiče ostatka momčadi, sigurno je tek da neće biti Rawlea Marshalla, koji odrađuje utakmicu suspenzije, što je, naravno, priličan minus, posebno računajući kako je Marshall odigrao u prošlom kolu protiv Zagreba. Stanje nije idealno, svjestan je toga i Cibonin trener, a poseban oprez izaziva činjenica što su Podgoričani nakon prva tri kola na stopostotnom učinku.

"Igramo s momčadi koja je u prva tri kola pokazala možda i najbolju košarku u ligi", najavio je Perasović ono što nas čeka u subotu: "Imaju izuzetnu agresivnost u obrani, želju i efikasnost, vidi se da su dugo zajedno i s istim trenerom. Ulazimo u ovu utakmicu s maksimalnim respektom, naš je protivnik dosad pokazao izuzetnu kvalitetu igre."

"Igraju izuzetno agresivno, ne samo na loptu, nego i na linijama dodavanja prema visokim igračima, u obrani su redovito na rubu prekršaja", dodao je trener Cibosa, ističući da su igrači Budućnosti, po onom što su dosad prikazali, kandidati za Final Four regionalne lige: "No, liga je duga, prerano je za veće zaključke... Nisu puno mijenjali u sastavu, uigrani su i to im rano u sezoni jako pomaže, na visokoj su razini za ovu fazu natjecanja."

Ipak, uza sav respekt prema gostima iz Crne Gore, Cibona kod kuće mora pobjeđivati, posebno računajući na dva poraza u prva tri kola. Dva boda bila bi važna i zbog podizanja samopouzdanja uoči početka Eurolige, podsjetimo, idućeg četvrtka u Draženov dom dolazi Maccabi...

NLB liga, četvrto kolo: Cibona – Budućnost m:tel (subota, 18.10., 20 sati)

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!