Automoto

Samo Bridgestoneove gume

Maja Giljanović • subota, 18.10.2008.
Samo Bridgestoneove gume
Foto: EPA

Bridgestone je danas službeno potvrđen za isključivog dobavljača guma u trogodišnjem razdoblju MotoGP svjetskog prvenstva...

Odluka ne iznenađuje jer je u rujnu Međunarodna federacija motosporta (FIM) objavila da će se 2009. okrenuti samo jednom proizvođaču, a javna je tajna bila da se na natječaj javio samo Bridgestone.

Japanci sljedeće tri sezone (2009. - 2011.) preuzimaju monopol nad gumama, a njihov direktor kaže: "Ponosni smo što je upravo nama u Bridgestoneu izglasano povjerenje i dat ćemo svoj maksimum da ga opravdamo u što nimalo ne sumnjam".

FIM se odlučio ukinuti drugog dobavljača, francuski Michelin, kako bi sigurnost vozača podigao na još jednu stepenicu više, ali i smanjio troškove momčadima.

Bridgestone je u MotoGP-u od 2002., a svjetski su naslov osvojili lani s Ducatijem i Caseyjem Stonerom te ove godine s Fiat Yamahom i Valentinom Rossijem.

U tekućoj sezoni ušli su u sve pitove i namjera im je kažu "osigurati svima, od prvaka do posljednjeplasiranog u prvenstvu, što kompetitivnije gume i samim tim što ravnopravnije uvjete".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!