Košarka

Baždarić odličan, a ViveMenorca gubi

Branko Barić • ponedjeljak, 20.10.2008.
Baždarić odličan, a ViveMenorca gubi

Kompletirano je četvrto kolo španjolske ACB lige. Nedjeljni susreti nisu donijeli nikakva iznenađenja, a od Hrvata ponovno se najviše istaknuo Marino Baždarić...

ViveMenorca niti nakon četvrtog odigranog susreta ne zna za pobjedu u prvenstvu. U dvoboju momčadi koje su u prva tri kola bilježile samo poraze, slavila je Murcia rezultatom 78:70. Taquan Dean predvodio je pobjedničku momčad s 23 poena, a pratio ga je Chris Moss s 14 poena i sedam skokova. Odličnu utakmicu na drugoj strani odigrao je naš Marino Baždarić s ubačenih 20 poena u 31 minutu provedenu na parketu (šut za dva 2/2, šut za tri 3/6). Njegov suigrač Mario Stojić ostvario je puno skromniji učinak – za 20 minuta ubacio je tek dva slobodna bacanja, dok je iz igre promašio sva četiri pokušaja.

Još jedan nedjeljni susret ponudio je borbu za prvu prvenstvenu pobjedu. Bruesa se pomakla sa začelja ljestvice gostujućom pobjedom protiv Cajasola rezultatom 77:71.Joventut je protiv Manrese stigao do svoje treće pobjede i tako zadržao priključak za vodećom Tau Ceramicom. U konačnih 83:74 Simas Jasaitis ugradio je 17 poena, a Bracey Wright je dodao 16.

Briljantnom igrom u drugoj četvrtini Pamesa je slomila sve nade Estudiantesa o osvajanju boda u Valenciji. Za uvjerljivih 96:73 najzaslužniji je Victor Claver koji je ubacio 23 poena uz fantastičan šut (4/5 za dva, 4/4 za tri). Fuenlabrada se slavljenički vratila iz Zaragoze gdje je slavila sa 73:66. Prvo ime tog susreta bio je Brad Oleson s 19 poena.

ACB, četvrto kolo: CAI Zaragoza – Fuenlabrada 66:73, Cajasol – Bruesa GBC 71:77, Joventut – Ricoh Manresa 83:74, Murcia – ViveMenorca 78:70, Pamesa – Estudiantes 96:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!