Zimski sportovi

Prva pobjeda za Quennevillea

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 20.10.2008.
Prva pobjeda za Quennevillea

Nedjelja je na rasporedu donijela samo dvije utakmice. Chicago je dočekao Vancouver, dok je Anaheimu u goste došla Carolina. U prvom susretu su slavili domaćini, a u drugom gosti.

Chicago je svladao Vancouver sa 4:2 i Blackhawksi se nadaju da bi to mogao biti početak jedne lijepe serije. To je prva pobjeda za Joela Quennevillea kao trenera Chicaga, koji je momčad preuzeo od Denisa Savarda prije par dana. Utakmicu su ipak bolje otvorili gosti i preko Pavola Demitre sredinom prvog perioda stigli do vodstva. Chicago se vraća samo minutu kasnije kada Brent Seabrook izjednačuje. Do kraja prve trećine Chicago je došao i do vodstva, odlični Patrick Sharp je zabio i ostavio 2:1 za domaćine. Taj rezultat je stajao sve do početka zadnjeg perioda.

U trećoj trećini, Canucksi su se nadali izjednačenju, ali već na samom otvaranju Patrick Kane je povisio vodstvo Chicaga. Sada je Vancouveru trebao brzi gol da se vrate u utakmicu. U tome nisu uspjeli, nego je Sharp svojim drugim pogotkom na susretu postavio nedostižnih 4:1. Do kraja susreta Vancouver pogotkom Henrika Sedina smanjuje rezultat i tako je učinio poraz podnošljivim. Chicago se u ovoj utakmici pokazao u puno boljem svijetlu i čini se da je kriza iz prvih nekoliko utakmica iza njih, dok Canucksi i dalje traže konstantnost u formi, jer su nakon nekoliko solidnih utakmica, ponovno odigrali loše i zasluženo izgubili.

Anaheim je u dobrom raspoloženju dočekao Carolinu, nakon što su prije tri dana svladali San Jose i stigli do prve pobjede u sezoni.Carolina je pak sezonu otvorila sa dvije pobjede, zatim su dva puta poraženi, pa su iskupljenje tražili u uvijek neugodnom Honda Centreu. Gosti su bolje krenuli u utakmicu i pogotkom Ryana Bayde nakon šest minuta stigli do vodstva. Prvi period prošao je u znaku Hurricanesa i zasluženo su vodili. U drugoj trećini puno odlučniji Ducksi, a to im se isplatilo jer su pogotkom Francoisa Beauchemina stigli do izjednačenja.

Ključni trenutak utakmice dogodio se samo minutu i pol prije kraja tog drugog perioda kada Rod Brind'Amour postiže pogodak, koji se kasnije pokazao i pobjedničkim. Ducksi su u zadnjem periodu sve bacili u napad i krenuli po izjednačenje, ali jako dobra defenzivna igra Hurricanesa i odlični, inače rezervni vratar, Michael Leighton, zaustavili su sve pokušaje Anaheima. U zadnjoj minutu potpunu ofenzivu Ducksa koristi Eric Staal, pogađa praznu mrežu i postavlja konačnih 3.1. Lijepa pobjeda za Carolinu i nove brige za Anaheim koji imaju samo dva boda ove sezone. Nije to igra kakva se očekivala od momčadi koja je najavljivala borbu za naslov.

Nhl, rezultati, 19.10.2008: Chicago – Vancouver 4:2, Anaheim – Carolina 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!