Ostali sportovi

Siromašni preko bogatih do finala

Tomislav Pacak, HINA • ponedjeljak, 20.10.2008.
Siromašni preko bogatih do finala
Foto: EPA

Igrači baseball momčad Tampa Bay Rays prvi su se put u povijesti kluba (osnovan 1995.) plasirali u veliki finale američke profesionalne MLB lige, takozvani "World series".

Raysi su u odlučujućoj, sedmoj utakmici finala Američke lige na svom Tropicana Fieldu svladali prošlogodišnje MLB prvake Boston Red Soxse sa 3-1.

Raysi su bili najugodnije iznenađenje ove sezone; momčad koja je proteklih godina uglavnom bila simbol za poraze, ove je sezone pretekla slavne, ali i nemjerljivo bogatije Boston Red Soxe i NY Yankeese u divizijskoj utrci, da bi potom i u doigravanju pokazala kvalitetu porazivši u ALCS-u najbolju momčad protekle četiri godine, Red Soxe.

Izuzetno mladi Raysi, s drugim najmanjim proračunom u MLB-u, poveli su protiv Soxa s 3-1, a nakon što su u petoj utakmici prosuli vodstvo od 7:0, mnogi su bili skloni vjerovati da će Red Soxi ispisati još jedan nevjerojatan povratak. Naime, Boston je 2004. svladao Yankeese nakon 0-3, a lani Cleveland Indianse nakon 1-3 u istom stupnju natjecanja. Međutim, Raysi su bili prečvrsti za Red Soxe u odlučujućoj utakmici te su na krilima izvrsnog bacača Garze došli do prve "Svjetske serije" u klupskoj povijesti.

U finalu će Raysi igrati protiv prvaka Nacionalne lige Philadelphia Philliesa, koji su u svojoj dugogodšnjoj povijesti samo jednom osvojili naslov prvaka (1980. godine).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!